Заради COVID-19: Седем депутати работят онлайн, Нинова се върна в парламента

  • 18 ноември 2020 09:16

  • 726
  • 1
Заради COVID-19: Седем депутати работят онлайн, Нинова се върна в парламента
© Народно събрание

Седем депутати от няколко парламентарни групи ще участват онлайн в днешното пленарно заседание. Те се регистрираха дистанционно, като председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изброи имената им и удостовери тяхното присъствие дистанционно.

Сред депутатите, които се включиха онлайн в разискванията днес, са Ивелина Василева , Анна Александрова и Пламен Нунев от ГЕРБ, Георги Колев от Обединени патриоти и други. А това се налага заради пандемията. Депутатите са под карантина. Всеки от тях пък заявява гласно на екрана как гласува за конкретните предложения, разисквани в залата.

Депутатите д-р Михайлов и д-р Тимчев дежурят по 12 часа в свищовската болница

За пръв път онлайн участие на депутатите се случи преди седмица. Това е и първият такъв случай в историята на парламента. Някои смятат, че проблем няма, но според има. 

Днес в парламента се завърна и лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя бе извън редиците на партията заради COVID-19. Нинова дори мина пред лечение във Военномедицинска академия. Тя обаче вече има отрицателен тест за коронавирус и се зае отново с активната политика. 

Междувременно от БСП поискаха изслушване на премиера Бойко Борисов по темата отношенията с Република Северна Македония за членството й в Европейския съюз.

Последвайте канала на

Novini.bg
726 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.11.18 | 11:31

1
ОСТАВЕТЕ МАКЕДОНИЯ, ДА РЕШИМ НАШИТЕ СИ ПРОБЛЕМИ!

Добави коментар

Водещи новини