Нинова с коментар за решението на Конституционния съд за следенето на телефоните на карантинираните

  • 17 ноември 2020 17:42

  • 801
  • 0
 Нинова с коментар за решението на Конституционния съд за следенето на телефоните на карантинираните
© Булфото (архив)

"Още една наша победа за личната свобода срещу авторитарната власт". Така е коментирала лидерът на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за решението на Конституционния съд от днес, че службите нямат право да следят телефоните и кореспонденцията на хора, които са поставени под карантина, съобщава пресцентърът на БСП.

Конституционният съд беше сезиран от депутати от БСП, че с промените, които ще продължават да действат след края на извънредното положение, отварят врати за масово проследяване на хората и злоупотреби.

В поста си във Фейсбук Нинова конкретизира: "Правомощията на МВР за проследяване по данни от телефонни разпечатки, имейли и други на болни и заразоносители за принудително вкарване в болница или поставяне под изолация без предварително съдебно решение и без времево ограничение, днес бяха обявени от Конституционния съд за противоконституционни. Това стана по искане на 63-ма депутати от "БСП за България" за нарушаване правото на личен живот и на тайната на кореспонденцията".

Проследяването на телефоните на карантинираните е противоконституционно, обяви КС

Председателят на българските социалисти се обръща към народните представители от левицата с думите "Колеги депутати, поздравявам ви. Това е още една наша победа за личната свобода срещу авторитарната власт".

Последвайте канала на

Novini.bg
801 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини