Бивша журналистка стана консул в Канада

  • 10 ноември 2020 12:20

  • 1890
  • 0
Бивша журналистка стана консул в Канада
© МВнР

Бившата журналистка и съветник в Министерството на външните работи Велислава Панова стана генерален консул в Канада. Тя проведе среща с Нейно Превъзходителство Елизабет Даудсуел, лейтенант-губернатор на провинция Онтарио.

В разгара на световната пандемия провеждането на лична среща е рядко изключение. България и Онтарио имат много възможности да задълбочат диалога си и ще работят заедно за дейностите на българската общност в най-гъсто населената канадска провинция, отбелязват от МВнР.

Докъде стигна Канада в борбата с коронавируса?

„Това е чест и уважение към българската общност, която е активна и добре позната отвъд пределите на провинцията“, коментира генералният консул Велислава Панова.

„Общата ни цел в идните месеци и години ще бъде да развиваме заедно дългогодишните отношения между България и Канада, а нашите култура и традиции да бъдат не само съхранени, но и още по-видими“, добави още тя.

Г-жа Даудсуел пожела успех на новия екип на Генералното консулство и заяви интереса си към съвместно сътрудничество за бъдещи инициативи.

Преди да започне политическата си кариера Велислава Панова работи дълги години като журналист във вестиците "Новинар" и "Стандарт".

Последвайте канала на

Novini.bg
1890 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини