Росен Плевнелиев: Съветът за сигурност може да координира службите

  • 25 април 2012 15:55

  • 589
  • 1
Росен Плевнелиев: Съветът за сигурност може да координира службите
©

Съветът за сигурност към Министерски съвет не е шапка на службите. Това е консултативен орган на Министерски съвет, създаден преди много години, и е директно на подчинение на министър-председателя. Така президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното защити промените в сектор „Сигурност“ обсъдени по време на Консултативния съвет по национална сигурност.

„Обединихме се около това, че е необходимо ефективно взаимодействие между службите и в никакъв случай работа на парче. Това може да стане единствено и само в Министерски съвет, чрез Съвета за сигурност като звено за координиране”, посочи Плевнелиев.

„Същевременно всички сме категорично на мнение, че министър-председателят не може и не бива да преупълномощава когото и да било във връзка с неговите компетенции като председател на Съвета за сигурност. Категорични сме, че министър-председателят остава еднолично да отговаря за съвета и това е една нормална европейска практика”, каза държавният глава.

Той допълни, че вътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа е подкрепил позицията, че не бива да има преупълномощаване.

Съветът за сигурност към Министерски съвет не кадрува и не управлява отделните служби, подчерта президентът. С общия устройствен закон за националната сигурност ще стане категорично ясно как всяка една от службите се вписва в обща система за национална сигурност, допълни Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. След 22 години работа в сивия сектор на няколко служби ние излязохме с национална позиция и ясни срокове, припомни президентът.

Последвайте канала на

Novini.bg
589 1

Коментари 1

Добави коментар
Чук

2012.04.25 | 17:21

1
И какво ще спечели обикновеният българин от този устройствен закон за службите за сигурност- нищо.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини