Младежки ГЕРБ категорично подкрепя предлаганите от МТСП промени в Кодекса на труда

Младежки ГЕРБ категорично подкрепя предлаганите от МТСП промени в Кодекса на труда, с които се дава възможност за увеличаване на извънредното отработено време от 150 на 300 часа, съобщиха от парийната  централа.

В глобалното съвремие добре развита икономика означава инвестиции в сфери с висока добавена стойност, модернизация, иновации и гъвкавост. Високата производителност на труда, която е задължително условие за работеща икономика, е функция от съвкупни фактори, към които спадат условията на труд, мотивацията и конкурентното заплащане на заетите в даден сектор, в едно с подходяща законова рамка, която да защитава правата и да се грижи за интересите както на трудещите се, така и на работодателите.

Като категорична лъжа и манипулация определяме твърденията на МО на БСП, че законовите промени за увеличаване на допустимите часове извънреден труд ще доведат до експлоатация на работещите. Този силно неприемлив прочит на текстовете от Кодекса от страна на младите социалисти единствено демонстрира тяхното пълно неразбиране на тематиката и пренася дебата от 21 в 19 в. МГЕРБ намираме това за контрапродуктивно в момент на силни изпитания пред социалната и финансовата сфери, когато консенсусът следва да доминира.

Подчертаваме, че търсенето на гъвкави решения, каквото е предлаганото от страна на МТСП, единствено разширява обхвата от възможности пред работодателите и трудещите се, като отговаря на модерните потребности най-вече на младите хора. Опцията за увеличение в броя на часовете извънреден труд ще се случва само като резултат от преговори между работодатели и работници за всеки бранш и компания по отделно, което изключва всякаква възможност за злоупотреби с труда на гражданите. Резултатът, който ще бъде постигнат е гаранция, че всеки един ще получи справедливо изработените си средства, без това да се случва за сметка на държавния бюджет.

МГЕРБ категорично застава в подкрепа на правата на младите български данъкоплатци, чиито труд и усилия стоят в основата на модерната икономика и нейното развитие.
Призоваваме всички компетентни институции да продължат с усилията си за осигуряване на надеждна, сигурна и конкурентна среда, в която работещите млади да имат възможността даразгръщат и развиват своите потенциал и умения. Логика и тълкувания, като тези на МО на БСП, че нуждата от полагане на допълнителен труд е оказване на принуда, следва да бъдат отхвърляни като несъвместими със съвремието. Извънредните часове работа са характерни и типични, особено за модерните отрасли на икономиката. От тази гледна точка ние напълно застъпваме идеята те да бъдат разглеждани като елемент в полза на високата производителност.

От такава гледна точка следва този елемент да бъде регламентиран чрез ясна нормативна уредба, което сме убедени ще доведе до сигурност и защита едновременно както за интересите на работниците по отделно, но така също и на самите компании и бизнессредата като цяло.

Коментари

 1. 2020.11.01 | 10:08
  Пет от най-наглите лъжи на тиквената Мутра: 1. Дядо му е убит от комунистите 5 пъти поред, на различни места, по различен начин... (и вероятно сега продължава да гласува за ГЕРП с 5 различни бюлетини от отвъдното...) 2. Не се е виждал с братчеда Ради от 15 години... (изявлението е малко, след като медии бяха публикували снимки на Бойко и Ради преди няколко дни. Ради всъщност води фирмата "Ипон" на Борисов и продължава същия бизнес... (Охрана+Рекет) 3. Комунистите не са го пуснали да учи в чужбина...(Бойко кандидатства за школата в Симеоново, но оценките са му 3 двойки... Тогава се намесва вуйчо му Владика, който е един от шефовете на ДС и тулупа е вътре...) 4. Бил пионерче по време на аварията в Чернобил и марширувал под радиацията... (По това време Борисов е на 26 години и 11 месеца и 13 дена... И работи забележете като какъв... Преподавател в школата, в Симеоново, която той завършва с едва 3,86 пак благодарение на същия вуйчо Владика) 5. По времето на Жан Виденовата зима работел на частно за 40 лева на ден, за да закупи хуманна на дъщеря си... (Дъщеря му през това време е на 14 години, надницата е около 5000 на черно, защото един долар тогава беше около 3000 лева. А Тиквата работи като шеф на фирма "Ипон", която е част от СИК и се занимава главно с рекет и охрана. А лидерите на подобни групи и групировки бяха най богатите в държавата...)
 2. 2020.11.01 | 07:25
  А, какво друго да направят, та нали и ТЕ искат да ГЕПЯТ нещичко сега в "мътната вода"!!!
 3. 2020.10.31 | 22:34
  СА ПРОСТО НЕОНАЦИСТИ! КАКВОТО КАЖЕ ФЮРЕРА: ХАЙЛ!!!
 4. 2020.10.31 | 20:34
  Младежкото ГЕРБ не могат да бъдат коректив за справедливост и законност , защото тяхната роля е да подкрепят партията си ,която сигурно им е намерила длъжности , където не се налага да полагат извънреден труд
 5. 2020.10.31 | 20:19
  Браво на новите мафиотчета. Изпълняват каквото им кажа...Все пак съм престъпник с богат опит!
 6. 2020.10.31 | 19:55
  Младежки ГЕРБ няма как да не са съгласни с приетия закон за извънредния труд ,защото те са богопомазаните в случая и няма как да знаят ,че няма такава опция - разбиране между работодател и работник колко да се работи извънредно , или приемаш заповедите на началника си или си отиваш. Но тези младежи дали наистина заемат постове , които заслужават съобразно образованието си , интелекта си и професиите си , дали не са от рода " калинки " само защото изказват мнения в полза на управляващите ,без да търсят справедливост и спазване на законите . Така ще е докато ги обучават да гледат в една посока . ГЕРБ
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет