Каракачанов: В Скопие виждат, че България ги подкрепя дори когато водят политика против нас

България винаги е подкрепяла Македония по нейния път към НАТО и ЕС. България първа признава независимостта на страната. Въпросът е дали Македония иска да е в ЕС. Това каза вицепремиерът Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността в "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3.
 
Той припомни, че зададените от нас параметри са ясни. "В Скопие трябва да признаят веднъж завинаги, че историята до 1944 г. е обща българска история. Споделена история с тях нямаме. Договорът за добросъседство е много ясен. Политиците в Скопие виждат, че България ги подкрепя дори когато водят антибългарска политика. Вероятно си въобразяват, че и сега ще стане така", каза той

България заплаши да блокира пътя на Северна Македония към членство в ЕС
 
"Те имат своите лъжи, с които живеят и натрапват фалшивата история на децата си. Номерът няма да мине. Те си  мислят, че някой ще натисне България и ние ще отстъпим. Тяхно право е  да наричат езика си македонски, но нямат право да градят национална идентичност на база на грозни фалшификации", каза лидерът на ВМРО
 

Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността каза, че е изкарал 10 дневна карантина от контакта с командира на ВВС. Два теста са му направили - на 5-ти и на 9-ти ден. По отношение на президента той каза, че той е и върховен главнокомандващ и има право да посещава поделения и гарнизони в България. Не смята, че има "активно мероприятие", защото в момента, в който е установен положителния тест на ген. Димитър Петров, ген. Венцислав Мутафчийски е информирал президента. Каракачанов не би рискувал посещение в Естония в такъв момент.

 Каракачанов каза, че не са застрашени бойните дежурства заради COVID-19. Още преди да излезе случая с ген. Петров, е имало няколко заразени в Граф Игнатиево. Към момента има достатъчно летци, които да пазят въздушното ни пространство.
 
За ролята на ген. Мутафчийски, според Каракачанов тя е много положителна. Две седмици преди първите случаи у нас, в армията са били взети необходимите мерки по разпореждане на Мутафчийски.
 
Пътната карта на сътрудничеството със САЩ. Много е важно посещението му там за националната ни сигурност и отбраната. По време на подписването на споразумението, не е говорено за купуването на нови изстребители. След споразумението, имаме възможност да ползваме преференции при евентуална покупка на каквото и да е въоръжение. Проектът за авиацията е за 16 самолета - 8 сега и 8 на втори етап. Кога ще е този втори етап, ще реши следващото българско правителство. Американското правителство подари два тренировъчни изтребителя F-16. Те ще бъдат използвани за обучение на личния състав.

Коментари

 1. 2020.11.01 | 01:09
  Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com
 2. 2020.10.31 | 22:57
  Американците на РАСИСТИ надявам се самолети не дават!
 3. 2020.10.31 | 22:54
  Каракачани-гръцки крадливи и отмъстителни цигани живеещи около южната граница на Майка България!
 4. 2020.10.31 | 22:39
  ТОВА Е КАРАКОЧАНОВ!
 5. 2020.10.31 | 21:40
  Plondi i na tqh li shte oblijesh guzovete ?
 6. 2020.10.31 | 21:38
  Пък може и двата бг гея -раданка и риска иванова и те да се наредят(дребните комунистически душичи).Един път подариха на сръбската циганска паплач макетата,сега и нас искат да подарят!
 7. 2020.10.31 | 21:35
  ДА ГИ ОПЪВАТ АЛБАНЦИТЕ:-))).тОВА ЗАСЛУЖАВАТ РОДООТСТЪПНИЦИТЕ!!!!И онзи манаф путинчо да ги мине:-)))
 8. 2020.10.31 | 21:34
  Ако някой допусне и приеме тези малоумници да си измислят неща от нашата история ще стане чудо и тогава този,който си даде ДУПЕТО под наем ще виси на въже!!!Тези промити мозъци трябва да си знаят мястото!!!Същите глупаци са,както и ние,но с допълнително уникално сръбско малоумие!!!Само трябва да го осъзнаят!Гърците ги оправиха!!!НАШ РЕД Е!!!Ако не им харесва на урудливите "макета"-да го дОхат!!!!
 9. 2020.10.31 | 20:06
  КРАДЛЬО
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет