Политолог: Отношенията между БСП и Румен Радев са странни

Отношенията между Румен Радев и БСП са странни. И двете страни искаха никой да не се бърка в политиката на другия. Това е тактическа грешка. От четири месеца отношенията между "Позитано" и Румен Радев куцат. Това каза за "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3 политологът Мария Пиргова.
 
Според нея е възможно БСП да издигнат друг кандидат за президент, ако се разберат с ГЕРБ, за да свалят Радев. "Президентът е изключително догматичен и това е негов минус", каза още тя.

По отношение на изборите тя е на мнение, че ще има редовни, а не предсрочни избори. Пиргова отбеляза, че протестите не засегнаха това, което интересува обикновените хора - икономическо и социално състояние. Те бяха фиксирани в едно софийско ядро.
 
Позицията на Слави Трифонов е надценена, защото хората, които го харесват не са политически активни. Те ще продължат да го харесват, но надали всички ще гласуват за него. Той ще влезе в парламента, но с малка група.

Партията на Слави Трифонов изключва коалиция с ГЕРБ, БСП и ДПС
 
От протеста най-вече се възползва Демократична България. Влизането на Мая Манолова е проблемно. Колаборация между ДБ и БСП не е сериозна. Тя смята, че ДБ ще се насочат към ГЕРБ след изборите въпреки острия език. "Комично е, но става дума за власт и политиците обикновено плащат тази цена", каза Пиргова.

 
Политологът смята, че ГЕРБ ще направи всичко възможно ОП да бъдат отново партньори. "Те са лоялни и работят добре с тях. Другите варианти за ГЕРБ са Слави Трифонов и ДПС, но никой от ГЕРБ не иска такъв вариант. ГЕРБ не се плаши от протестни вълни, защото протестите са много театрални и не се приемат на сериозно", посочи още Пиргова.  
 
Пиргова е на мнение, че няма политически капацитет в ръководството на БСП да направи коалиция, която да вземе властта от ГЕРБ. Партията не предлага коалиционни партньори и политики за изборите. Бавят се с аналитичната част на отделните ресори. БСП не се движи към властта, смята тя.

Коментари

 1. 2020.10.31 | 21:42
  И даже и Корни не може да му угоди. Мунчо е много капризен. Деси също. Ама май взаимно се обвиняват за неуспеха на гротеската, наречена протест.
  1. 2020.11.01 | 11:55
   Дайте да не обиждаме тъпанарите.
 2. 2020.10.31 | 19:27
  Ако политолог е наука и професия, значи 99 % от българите сме по професия политолози.
  1. 2020.11.01 | 11:53
   Бих добавил,и специалисти по футбол.
 3. 2020.11.01 | 07:18
  Още една мишка излезе от дупката!!! Бе сложете нещо да не се показват тези мишоци!!!
 4. 2020.11.01 | 01:08
  Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com
 5. 2020.10.31 | 19:43
  Откъде изнамерихте тази перхидролена тьотка да дава акъл?
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет