Заместник-министър Дойков прие новоназначения посланик на Ирландия

  • 28 октомври 2020 10:39

  • 267
  • 0
Заместник-министър Дойков прие новоназначения посланик на Ирландия
© МВнР

Заместник-министърът на външните работи Петко Дойков прие копия на акредитивните писма на новоназначения извънреден и пълномощен посланик на Ирландия в България Мартина Фийни.

„Поздравления за назначаването Ви за посланик на Ирландия в България. Бих искал да ви пожелая успех в по-нататъшните ви начинания“, каза Петко Дойков.

В разговора с новия посланик на Ирландия заместник-министър Петко Дойков изрази готовност за поддържане и продължаване на приятелските отношения между България и Ирландия, както на двустранно ниво, така и в рамките на Европейския съюз и международните организации.

Сред темите на срещата бяха икономическите и социални последици от COVID-19, както и възможностите между България и Ирландия за задълбочаване на двустранните икономически отношения в сферата на търговията и инвестициите.

Събеседниците обсъдиха също приоритетите на двете страни след Брекзит, миграционната политика на ЕС, както и актуални въпроси от региона на Западните Балкани.

Захариева разговаря с генералния секретар на Съвета за регионално сътрудничество

Посланик Мартина Фийни благодари за топлото посрещане и изрази надежда скоро двете държави да могат да проведат планираните чествания, възпрепятствани от пандемията, по повод 30-годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Ирландия.

Последвайте канала на

Novini.bg
267 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини