300 служители на МВР се събраха в Кърджали на мирен протест

Около 300 служители на МВР се събраха пред Областната дирекция в Кърджали на мълчалив протест.

Те настояват за достойно заплащане като заплатите им да се увеличат поне с 30% от догодина.

Служители от поделенията в Кърджалийския регион, както пожарникари от Хасково и гранични полицаи от Златоград се събраха днес пред ОД на МВР в Кърджали, за да изразят недоволството си от това, че от това, че остават извън списъка на служителите, които ще получат допълнителни възнаграждения заради това, че са на първа линия в борбата с коронавируса, предаде БНР.

Марин Христозов от синдикалната организация на МВР в Кърджали заяви, че настояват за 30% повишаване на заплащенето и обобщи: "До този момент няма никакви преговори, което е обезпокоително, защото сами виждате, колегите са недоволни, разочаровани, дали сме всичко от себе си и искаме едно признание на труда ни."

В Златоград, граничните полицаи също не са получили нито лев допълнително, заради това, че са на първа линия в борбата с коронавируса, коментира Илиян Радулов, председател на синдикалната федерация там: "Конкретно за мен ще ви кажа, че съм получил нула лева. Нашата обида вероятно ще стигне и до София ако няма преговори."

Коментари

 1. 2020.10.24 | 00:50
  - Какво е чисто и просто? - Къпан полицай.
 2. 2020.10.23 | 14:30
  да ходим да ги бием с боксове и да ги пръскаме с лютив спрей както те правиха с хората. и от кого иска да вземат тия пари, от данъкоплатците дето ги биха ли????
  1. 2020.10.23 | 18:13
   че тия уродчета дето повече от час биха полицаите, а те ги търляпха вместо да ги смачкат, са данъкоплатци?! Айде стига бе, не се излагай!
 3. 2020.10.23 | 14:53
  тия милицейки винаги искат да цоцат некой да ги е канил на първа линия те се набиваха между шамарите както винаги 3 месеца а сега да цоцат парата
 4. 2020.10.23 | 14:51
  Правилно протестират!!С тоя вирус им паднаха доходите и безплатното ядене по заведенията!!То си е трагедия да си харчиш СОБСТВЕНАТА заплата!!Така де!!!
 5. 2020.10.23 | 14:24
  ако ще има увеличение те са последната дупка. за лекарите трябва да се раздават по 5000 евро на месец минимум
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет