Плевнелиев: Трябва да има широк обществен консенсус по националните приоритети

  • 24 април 2012 16:25

  • 514
  • 0
Плевнелиев: Трябва да има широк обществен консенсус по националните приоритети
©

„Сътрудничеството между държавните институции и социалните партньори е задължително условие за изработването и реализирането на националните приоритети”. Това заяви днес президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, който се срещна на „Дондуков” 2 с ръководствата на национално представителните синдикални организации КНСБ и КТ „Подкрепа”, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

На срещите бе потвърден ангажиментът на синдикалните организации за активно участие в обществените съвети към президентската институция за определянето на приоритетите в Националната програма за развитие „България “2020”. Президентът припомни, че 2012 година е решаваща за изработването на приоритетите на страната до 2020 година. Според държавния глава, националните приоритети следва да бъдат приети на базата на широк обществен консенсус, който ще гарантира изпълнението им, независимо от промените във властта.

Синдикатите от КНСБ запознаха Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното с идеите си за създаване на Специализиран трудов съд, както и със законодателните инициативи, свързани с Наказателния кодекс и Конституцията. Лидерът на КНСБ Пламен Димитров изрази готовност представители на синдиката да подпомогнат работата на Комисията по опрощаване на несъбираеми държавни вземания с експертни становища по отделните казуси. Президентът на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев постави пред държавния глава въпроси, свързани със състоянието на социалния диалог и развитието на здравната реформа. Синдикалните организации подчертаха пред президента Плевнелиев, че ще продължат да работят за гарантиране на основните граждански, социални, трудови и синдикални права. От КНСБ и КТ „Подкрепа” са изпратили до държавния глава свои становища по актуалните социални и икономически въпроси у нас.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
514 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини