Румен Радев се срещна с гръцкия си колега

  • 14 октомври 2020 16:37

  • 1188
  • 9
Румен Радев се срещна с гръцкия си колега
© Президентство

България и Гърция са не само ос на стабилност, но и пример, че на Балканите може да има мир, добросъседство и ползотворно сътрудничество.

Това заяви държавният глава Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на среща в Атина със своята гръцка колега президента Екатерини Сакеларопулу, съобщиха от прессекретариата на Президентството. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на поздрави Екатерини Сакеларопулу с поемането на президентския пост в Република Гърция и изрази стремежа на България за последващо задълбочаване на политическия диалог на най-високо равнище и развитие на приятелските отношения между двете страни.

Президентът: Предизвикателствата пред сигурността в нашия регион изискват общ европейски подход, основан на солидарност и споделени ценности

Днешните предизвикателства и пред Гърция, и пред България трябва да разглеждаме като предизвикателства пред целия Европейски съюз. Същността на Европейския съюз е неговата солидарност, подчерта Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. По думите на президента предизвикателствата на бъдещето превръщат в обща задача отстояването на единното европейско пространство на ценности, на културни, социални и икономически постижения.

Българският държавен глава поздрави президента Сакеларопулу за успеха на Гърция в привличане на стратегически инвеститори в областта на информационните технологии и открои тази област като особено перспективна в двустранното сътрудничество. По думите на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на страната ни разполага и с опит, и с експертиза в сферата на информационните технологии, което създава благоприятни възможности за реализацията на успешни съвместни проекти.  

Потенциалът на Инициативата „Три морета“ за транспортна, енергийна и дигитална свързаност в Източна Европа също беше сред акцентите на срещата на двамата президенти. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на отправи покана към Екатерини Сакеларопулу да посети България в удобно за нея време.

В рамките на посещението си в Атина президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на ще изнесе лекция пред Европейската организация за публично право на тема „Универсални човешки ценности и върховенство на закона - стълбове на европейското развитие“.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1188 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Просто човек

2020.10.14 | 18:40

6
Разликата е,че Президентът е поканен в чужбина, а Тиквата ходи по баирите..
те

2020.10.16 | 11:51

9
Разликата е че никой не го е канил , а той се бута за да имитира някаква дейност . Опитва се неуспешно да настигне Бойко , но става все по-смешен. Приписва си успехи на България, които са дело на правитилството , което той не спира да плюе и пречи на работото му. Нещас--ен , срам за България, е ТОЙ
Д.Донев

2020.10.15 | 03:59

8
Просто човек,или прост човек.
импийчмънт

2020.10.14 | 21:40

7
Разликата е, че г-н Борисов РАБОТИ, а ветото само ходи на разходка като предварително казва къде ще ходи за да го посрещат и да приготвят масата....анадъму....
Foff

2020.10.14 | 17:47

5
Само един бул.гаристански про.ст преэидент може да отиде на такава среща сложил маска от едно левче. Аэ съм иэуменн

2020.10.14 | 17:17

4
Простия фатмак това му е върха.. Национален предател вън!!! Десата сега се праска с трима поне

2020.10.14 | 16:58

3
Смешник злобен.
Off

2020.10.14 | 16:54

2
Защо е с маска - нали вирОс нЕма. От Шипка плещи едно, като иде някъде навън, друго.

2020.10.14 | 16:52

1
Я,рогатия много дълеч е заминал

Добави коментар

Водещи новини