Вътрешният министър обясни за "объркания адрес" по време на акцията на ГДБОП

  • 14 октомври 2020 10:26

  • 8809
  • 7
© Булфото (архив)

ГДБОП сбъркали адрес и нахлули при младо семейство в квартал "Левски Г". Припомняме, че на невинно семейство бе разбита вратата по време на спецакция в столицата на 5 октомври.

По думите на потърпевшото семейство, те са били бити и им е пускан електрошок. 

ГДБОП сбъркали адрес и нахлули при младо семейство в квартал "Левски"

Вътрешният министър Христо ТерзийскиХристо ТерзийскиХристо Терзийски е роден е на 31 юли 1968 г. в град Кюстендил. Завършил е висше образование в обясни пред депутатите в зала за грешката при акцията. 

"В ГДБОП е получена информация за организирана престъпна група, занимаваща се с притежание и разпространение на наркотици, незаконна банкова дейност, осъществяване на действия по рекет, изнудване и други силови действия срещу длъжници, извършване на имотни и финансови измами. Налични са и данни, че лицата извършват дейност, свързана с трафик на хора", заяви министърът. 

Гешев в кв. "Левски" заради спецакцията

"На 5 октомври т.г. е проведена специализирана полицейска операция под надзора на Специализираната прокуратура, при съвместно участие на сили от ГДБОП, Главна дирекция "Жандармерия", СОБТ, Специализирани полицейски сили и СДВР. В хода на проведената операция са извършени предварително планирани процесуално-следствени действия спрямо 16 лица, 28 адреса, 10 моторни превозни средства. Допълнително в условията на неотложност са проведени процесуално-следствени действия спрямо още 10 броя адреси", допълни още той. 

"При пристигането си в столичен квартал екипът на ГДБОП е влязъл, вместо в блок 7, в блок 4 в кв. "Левски " Г  . Грешката е установена в следствие на действията", разкри вътрешният министър. 

Министър Терзийски съобщи още, че служителите от екип номер 9 са разбрали адреса сутринта преди акцията, а той е бил правилно въведен в GPS системата.

"Разпоредена е дисциплинарна проверка за установяване на всички обстоятелства за сгрешения адрес от ГДБОП", заяви Христо ТерзийскиХристо ТерзийскиХристо Терзийски е роден е на 31 юли 1968 г. в град Кюстендил. Завършил е висше образование в

От БСП попитаха от парламентарната трибуна, това ли е новият модел за работа на МВР, с развалени GPS системи и наричайки хората "боклуци". От левицата поискаха министърът да отговори на още техни въпрос. 

"Когато колегите са толкова възбудени да искат да изслушват министри, нека поне да са в зала. Скачат, а депутатите им ги няма. Мисля си, че може да им правите забележка когато говорят неистини. В ГДБОП текат още проверки, те питат, но поне им правете забележка", обърна се депутатът от ГЕРБ Маноил Манев към председателстващия заседанието Емил Христов. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
8809 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
възмутително

2020.10.14 | 16:45

7
Полицайте много грешки започнаха да правят. Сигурно когато се прибират и са преуморени, по грешка може да се приберат при някоя съседка и да си легнат до нея. Може да сбъркат домът си и с този на някой колега и също да легнат до жена му. Така се разбиват семейства и се създават много проблеми. Но едно извинение не решава проблемите.
Мехмет

2020.10.14 | 13:29

6
По принцип,полицаи стават хора с леки психични отклонения със склонност към насилие.Така че е нормално да объркат блоковете.Хора,възпитавайте добре децата си,да не станат полицаи или ГРОБари.
ЕЛИ

2020.10.14 | 10:52

2
Ако не са знаели да четат може и цифрите да не различават
очевадно е

2020.10.14 | 13:09

5
токсиколог от вма е преглеждал барета, взела кока преди акция, но...превъртяла

2020.10.14 | 12:28

3
Това нее никаква служба а Порнография
max

2020.10.14 | 12:46

4
Google непрекъснато плаща от $ 27485 до $ 29658, за да направи снимка в мрежата от вкъщи. Присъединих се към това действие преди 2 месеца и спечелих $ 31547 през първия месец от това действие. Мога да кажа, че животът ми се подобри напълно! Погледнете го какво правя .....Selfmax5.com
mitoko

2020.10.14 | 10:40

1
Shit happens

Добави коментар

Водещи новини