Захариева се срещна със саудитския външен министър

  • 12 октомври 2020 09:38

  • 503
  • 0
Захариева се срещна със саудитския външен министър
© Екатерина Захариева, фейсбук

Преди началото на редовния Съвет “Външни работи” в Люксембург външният ни министър Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на се срещна със саудитския външен министър принц Файсал бин Фархан ал Сауд. Разговорите са били по инициатива на гръцкия външен министър. Това разкри самата Захариева, която публикува снимка от срещата.

"Обсъдихме пътищата за засилване на сътрудничеството между Саудитска Арабия и ЕС", потвърди тя.

Екатерина Захариева с коментар за резолюцията за страната ни

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на замина днес за Люксембург, където ще участва в заседанието на Съвета „Външни работи”. Министрите на външните работи от Европейския съюз ще обсъдят ситуацията в Нагорни Карабах предвид последните развития.

Централно място в дискусиите ще заеме също актуалната обстановка в Беларус, след като няколко европейски страни, включително и България, извикаха посланиците си за консултации в знак на пълна солидарност и подкрепа за  партньорите в ЕС Полша и Литва, срещу които бяха предприети действия за възпрепятстване на тяхната дипломатическа дейност в Беларус.

Последвайте канала на

Novini.bg
503 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини