Екатерина Захариева: Лошо е, че голяма част от политиците в страната ни се радват, когато сами разваляме репутацията си

  • 10 октомври 2020 20:22

  • 2222
  • 29
Екатерина Захариева: Лошо е, че голяма част от политиците в страната ни се радват, когато сами разваляме репутацията си
© Кадър - Нова телевизия

Докладът на ЕК за България е обективен. Там се посочва и напредъкът, и дефицитите, които ние самите знаем. Не мога да кажа същото за резолюцията на ЕП. Тази резолюция представя България само в черни краски, което не отговаря на истината.

Това заяви в предаването „Карай направо” по NOVA вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

Тя изрази съжаление, че голяма част от политиците в страната ни се радват, когато сами разваляме репутацията си. „Тревожи ме обаче не самата резолюция, очевидно е, че част от аргументите на инициаторите са политически. Нали опонентите ни не си представят, че след изборите, които предстоят, западните медии ще започнат да пишат само позитивни коментари за България? Трудно се изгражда репутация, лесно е да я разрушиш. Ще отнеме години, тя да се възстанови”, коментира още тя.

Андрей Ковачев: Резолюцията на ЕП внася единствено разделение

По думите й има какво още да се свърши в България по засегнатите теми в доклада на ЕК. „Ние знаем къде са проблемите ни. Неслучайно оценката на правителството е, че докладът е обективен. В него се посочват недостатъците и това, което трябва да свърши държавата”, посочи Захариева. И допълни: „Тогава, когато обаче мотивирано от български депутати основно се опитва да се представи държавата само черна краска, каквато е резолюцията, последиците ще са за българските граждани”, категорична бе Захариева.

Александър Йорданов: Резолюцията на ЕП е словесна помия

В предаването вицепремиерът коментира и критиките на САЩ срещу изграждането на „Балкански поток", както и срещу реализацията на проекта „Белене”. „САЩ не за първи път изразяват позиция срещу проекти в Европа, които са свързани с доставка на руски газ. Това, което е важно за България е, че този проект се извършва по европейските правила. Това е проект, който ще донесе диверсификация на пътя на доставката. Българското правителство работи и е постигнало резултати в тази сфера на диверсификацията и на източника”, заяви Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

Борисов инспектира "Балкански поток" и с джипката, призова президента да дойде и види как се строи в "провалената" държава

Според нея колкото повече възможности имаме, толкова по-евтин ще бъде газът. „Това е стремежът на българското правителство – да даде възможност да се избира източникът, от който ще купуваме, както и да имаме максимални гаранции, че няма да бъдем заобиколени като държава”, каза още тя. „Знам за мнението на САЩ, но в крайна сметка ние сме суверенна държава, член на ЕС и спазваме техните правила”, категорична бе Захариева.

Последвайте канала на

Novini.bg
2222 29

Свързани новини

Коментари 29

Добави коментар

2020.10.10 | 23:32

17
Грозна противна Ку чка ! Мъжът й строи подпорни хотели на Алеру! Разстрел на площада за тези крадци !

2020.10.11 | 19:50

29
Много си лошав бе дрисльо.

2020.10.11 | 08:19

25
За коя по-точно репутация да се тревожим? За това, че всички ни сочат за най-бедната и най-корумпирана страна в ЕС, трябва да се радваме ли?

2020.10.11 | 19:47

28
Стига с това плакане бе другарю, инфрмирай се малко за класацията по корумпираност и ще останеш изнендан. Ти като си мухльо значи ли че и другите са такива?
AZ

2020.10.10 | 21:00

3
ВСИЧКИ българи НА САПУН
До ПРОСТИЯ

2020.10.11 | 13:51

27
Всички цигани при мохамед.
един

2020.10.11 | 09:39

26
Комунистически боклуци са всички в сегашната власт.И забележете винаги извъртат така нещата,че все те да са на правата позиция,и никога виновни.Някой политици се радвали на развалената ни репутация,а сигурно Макрон като се обърна към дремещия Бойко с думите,"Така е Бойко....",това не е ирония и развалена репутация?!
боковид до 2020

2020.10.11 | 05:19

22
Лошо е, когато прости пазарджишки будки ги назначат на високи постове само заради плътските мераци на един комплексиран плужек и те вземат, че си поверват.
До тъпанара

2020.10.11 | 07:09

24
Прост си ти ! Нещастниците като вас, дето за тищо не ви бива, дърпат България назад !
гербарст

2020.10.11 | 02:09

21
Вое сте боклуцо от едно врвме. унищпжихте средната класа, прогонихте един милион българи за 14 години! какво исккате мутряги долни и подлоги улични?!
До простия!

2020.10.11 | 07:08

23
Ти си прост и неук ! Заради теб и подобни боклуци, България е последна в Европа !
Lissa

2020.10.11 | 01:34

20
Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com
Г-жо Захариева,

2020.10.11 | 00:13

19
...може ли да попитате съпруга си,дали вече се заселиха птичките в ...-,,празните,кухи пространства" на подпорната стена в Алепу...?!Мчи тъй де,щот някои зевзеци го обвиняваха,че това били асансьорни шахти и жилищни апартаменти на строящ се хотел...?!Ахмаци с Ахмаци...- да се заяждат с един архитект...,мислещ екологично и състрадателно...-за бездомните птички...
Miro

2020.10.10 | 23:57

18
Тези са точно като онзи дето си реже клона на който седи.Поуката от приказката е да се осмее глупости
До ,,Коза с коза"

2020.10.10 | 23:29

16
В потвърждение на казаното от Вас,а аз да попитам следното- Защо след ,,Панорама" по тв-,,Novini.bg" цитира САМО изказванията на Управляващите по гореописаният тенденциозен начин...!А ИЗОБЩО не отразява мнението на инакомислещите,които стоят редом до управляващите в същото това студио...!Извинявайте,но тази нескрита тендециозност само бие по авторитета на ,,Novini.bg"...!Ах да...сетих се...-така ви е наредрно и трябва да си вардите хляба...!,,Лошо Седларов...лошо..."...-Сто и кусур място по свобода на словото...

Добави коментар

Водещи новини