Емил Радев: Резолюцията на ЕП се прие силово, не е добър документ

  • 09 октомври 2020 08:10

  • 828
  • 3
Емил Радев: Резолюцията на ЕП се прие силово, не е добър документ
© Кадър - БНТ

Такъв тип резолюции обикновено се гласуват с огромно мнозинство в Европейския парламент. Те са плод на консенсус между политическите групи. Наложи се силово тази резолюция, за 10 дни, което е много кратък период за съставянето. Обикновено месеци трае това нещо. Ние не участвахме в съставянето ѝ, тя е изцяло съставена от предложения на социалистите, Зелените и либералите. И това е резултатът, за съжаление не се получи добър документ. Това каза евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) във връзка с приетата от Европарламента резолюция за България.

Оценката се даде в доклада на ЕК за върховенството на закона, в докладите на ОЛАФ и на Европейската сметна палата, където нарушенията по използването на европейски средства за България са 0,23%, незначителен процент. А тази резолюция толкова се бързаше да се състави, за да се използва във вътрешнополитически план, за да се свали правителството на Борисов. Вътре има текстове, които наистина застрашават националната ни сигурност. Ето прие се резолюцията - на кантар, видяхме, че се раздели европарламента. Влязоха текстове, които потъпкаха конституционните решения и Конституцията като цяло, добави Радев.

Новаков за резолюцията на ЕП за България: Никой не може да ни спре парите

За съжаление, с тази резолюция виждаме призиви за неща, които са извън правомощията на ЕС. В България средното усещане за корупция е 80%, за ЕС е 71%, и ние сме на 15-о място, даже сме след средата. Огромен проблем е корупцията и за България, и за останали всички членки, така че ние трябва да предприемем всички членки, каза още той.

Последвайте канала на

Novini.bg
828 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.10.09 | 14:46

3
АБЕ ШИШКО,ТИ КАКТО В БЪЛГАРИЯ ЛИ ИСКАШЕ ДА СТАНЕ ГЛАСУВАНЕТО ПОД СТРОЙ ПРЕД БОРИСОВ....И КАКТО ПРЕД ТАТО ПРЕДИ 89 ГОДИНА....
После

2020.10.09 | 12:23

2
ОМО Илинден отцепва Пиринска Македония от България, която фалира под мъдрото ръководство на Гадев, Техноимпексова, Чалгаря, Пинокио на Костов, Маяма, Черепа и компания. И накрая, в това което е останало от България остават само ЛГБТ, мародерстващи роми и други субекти! А честито ;-)
боковид до 2020

2020.10.09 | 10:10

1
Колко трябва да си глу.пав, за да изплющиш такава простотия? Биха ли ви да гласувате? Не видяхме...

Добави коментар

Водещи новини