Мария Габриел: Единственият начин Европа да се възстанови от кризата е да бъдем обединени

  • 09 октомври 2020 07:34

  • 405
  • 6
Мария Габриел:  Единственият начин Европа да се възстанови от кризата е да бъдем обединени
© Булфото, архив

Никога научните изследвания и иновациите не са заемали такова приоритетно място в политическия дневен ред. Единственият начин Европа да се възстанови от кризата с коронавируса и да изгради по-добро бъдеще е да бъдем обединени в своите действия и това е една от поуките от пандемията. Това коментира еврокомисарят по Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

В интервю за списанието за наука и иновации Horizon Magazine тя изтъква, че научните изследователи са основната движеща сила на знанието в отговор на най-неотложните проблеми на нашите икономики и общества.

Два пъти е нараснал делът на киберизмамите у нас през 2020 г.

"Една добре функционираща екосистема в областта на образованието, научните изследвания и иновациите ще бъде още по-необходима в бъдеще за справяне с обществените предизвикателства", даде пример тях.

 Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова добави:

"Подкрепата по програма „Хоризонт 2020“ бе навременен отговор на предизвикателствата на кризата, породена от коронавируса, с предприетите мерки на всички фронтове - от научните изследвания на границите на познанието и сътрудничеството с държавите членки до подкрепата за стартиращите предприятия и ангажирането на гражданите".

Последвайте канала на

Novini.bg
405 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Велизар Занев

2020.10.09 | 10:42

6
ЕС и САЩ са най хубавите места за живеене. Но българските власти не се възползват от отношенията ни с тях. Те не желаят да достигнем техния стандарт на живот. Премиера Борисов ни лъжеше че тази година САЩ ще премахнат визите за България. Освен това ползват базите ни без да ни плащат наем или да защитават границите ни. Но правителството им плаща милиарди за оръжие и техника без да ги притежаваме. За да бъдем обединени в ЕС трябва да купуваме оръжие и техника от Европейски държави. Но преди това трябва да достигнем техния стандарт на живот. Правителството прахосва милиарди за въоръжаване но с тези пари можеше да се доближим до техните заплати. Това което казват политиците че трябва да имаме голямо производство за да достигнем стандарта им е лъжа. Защото ако едновременно се вдигнат заплатите и цените с еднакъв процент, българите пак ще са бедни но ще могат с една заплата да ходят в други държави на почивка с цялото си семейство и да прекарат като богаташи. Докато в момента с една заплата не могат да си платят пътя.
колонизаторите

2020.10.09 | 10:10

5
Държавите от западна Европа са велики колонизатори. Всяка от тях има много оръжие с което завладява нови икономически територий но не и да пази външните граници на ЕС. За разлика от тях България харчи милиарди за въоръжаване без да има никакво модерно оръжие с което да защити границите ни. Въпреки че България е под крилото на ЕС и САЩ, страната ни е най бедна сред съюзниците ни. Това се дължи на корумпирани и некадърни политици. Заради тях ще се разпадне ЕС. Затова и Великобритания се оттегли.
Ивет Софийска

2020.10.09 | 09:41

4
Обединението на ЕС е само добро пожелание. За да се обединим ще трябва: да имаме обща армия и въоръжения както и заедно да охраняваме общата външна граница на ЕС. Но в момента България постоянно тегли милиарди заеми за въоръжаване. Но това е все едно да пълним каца без дъно. С тези милиарди трябваше да се изгради нов Национален стадион, да се увеличат заплати и пенсий да се закупят и да се движат скоростни влакове. Така ще се доближим до европейските ценности. Докато не се построй модерен и голям нов Национален стадион; националите ни ще бъдат само зрители на Европейско и Световно първенство. Това го доказа мача които бяхме домакини с Унгария. Затова българите ще си останат най бедни в Европа.
Пунта Мара

2020.10.09 | 09:09

3
Не ! НЕ! Не,"другарко", трябва да се РАЗБИЕ това ОБЕДИНЕНИЕ между ВЪРХОВЕТЕ на"герб","бсп","дпс"......,което вече ВСИЧКИ ВИДЯХА,видя го и Европа,Америка............!!! СЕГА,ВЕДНАГА,НЕЗАБАВНО!!! А,Вие СТАРИТЕ МУЦУНИ ,НЕ Сте ПОТРЕБНИ НИКОМУ!!! Вървете си!!!
Праведен

2020.10.09 | 08:22

2
Както се видя от резолюцията, кога се очаква да се обединим, май никога !
Колко трогателно...

2020.10.09 | 07:51

1
Тая пък освен обичайните си словесни клишета за ЕС,друго не можа ли поне веднъж да каже...

Добави коментар

Водещи новини