Кабинетът слага край на строежите в базата на НСА

  • 23 април 2012 21:31

  • 1591
  • 3
Кабинетът слага край на строежите в базата на НСА
© Булфото

Правителството слага край на строежите в спортната база на НСА „Васил Левски” в Несебър, като обявява обекта за национално значим. Това решение ще вземат министрите на днешното си заседание, съобщава "Монитор".

С него кабинетът гарантира запазване целостта на базата и регламентира възможността за ползването й от студенти за обучение по всички видове водни спортове. Предотвратява се извършването на дейности, възпрепятстващи осъществяването на учебния процес в академията.

Спортната база е уникален комплекс от 85 декара за изучаване на морски видове спорт, без аналог в подобни учебни заведения по света. Ежегодно около 1500 студенти от НСА преминават 14-дневен курс, изучавайки плуване, гребане, кану-каяк, водни ски, ветроходство, подготовка на водни спасители и спортни аниматори. До решението на кабинета се стигна след скандала със строителството на хотелски комплекс и студентския протест миналата седмица. Министърът на регионалното развитие Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена разпореди незабавни проверки и замразяване на строителните дейности, за да се даде време на съда да докаже има ли нарушения при реституирането на имотите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1591 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ди дрислата Ирена

2012.04.24 | 12:47

3
Хахаха, къде спа когато преха продажбата на земя на чужденци? От толква дебнещи след 35- 40 години България ще се казва Цигания, продължавайте с дебненето и не се отпускайте, късмет!

2012.04.24 | 12:46

1
Съда вече се е произнесъл. Сега чакайте решение от Страсбург което ще платим отново данъкоплатците, а за съдийте похвала.
Ирена

2012.04.24 | 12:47

2
Съда се е произнесъл възоснова на документите които му се предоставят. НО СЪДА НЕ РАЗГЛЕЖДА ТЯХНАТА ИСТИННОСТ. Жалко е , че алчността често взима превес над моралните качества у хората. Изключително лесно се краде държавна земя в България. Това става възможно именно чрез хора работещи в съдебната система, която смята, че е най-върховната власт у нас. Щефът на бургаския апелативен съд се опита да направи същото със 6 декара от земята на НСА. Той е само едно малко зрънце от веригата на държавните обирджии. Така, че ни говорете за решения на съд при видими за очите на гражданите на държавата ни за каква реституция и КЪДЕ става въпрос. Ако не бяха толкова алчни до пълно ослепяване, можеха да откраднат земя зад т.н. първа линия и съм сигурна, че ако го бяха направили щяха и хотели вече да имат, но алчността им и неизмерима и граничи с тоталната глупост. Та ако не ви е срам и толкова сте си повярвали, че измамата ви е истина - идете в Стазбург. Но ние ще ви дебнем и парче от земята на България няма да ви дадем.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини