Борисов и Каракачанов няма да бъдат изслушани в НС

  • 07 октомври 2020 10:44

  • 462
  • 2
 Борисов и Каракачанов няма да бъдат изслушани в НС
© Булфото (архив)

Мнозинството в парламента отхвърли искането на БСП за изслушване в пленарната зала днес на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и на вицепремиера и министър на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността за водените от правителството разговори и подадената заявка за закупуване на ново въоръжение. 

Депутатите прецизираха на първо четене контрола при изпълнение на мерките срещу заплаха от екологични щети или тяхното отстраняване.

Според приетите промени в закона се удължава срокът за докладване на щетите пред Европейската комисия.

 

Парламентът ратифицира международни документи, по които България е страна

 

Приетите на първо четене промени в Закона за отговорността за предотвратяване и отстраняване на екологичните щети прилагат еврорегламента от миналата година за привеждане в съответствие на задълженията за докладване в рамките на законодателството, свързано с околната среда.

С промените се прецизират информациите и данните, които страната ни ще предоставя на Европейската комисия. Определят се и следващите периоди за докладване до 30 април 2022  година и на всеки пет години след това.

В момента в  действащият закон е регламентиран само първият срок за докладване до европейската комисия, а именно до 30 април 2013 година, който е изпълнен.

Последвайте канала на

Novini.bg
462 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.10.07 | 11:00

2
Те знаят, че за всяка изречена дума на тези шопари излизат хиляда човека на площада.
леля Потка от Кърджали

2020.10.07 | 10:55

1
Кавали !

Добави коментар

Водещи новини