Политолог: В момента ситуацията е много хейтърска

  • 04 октомври 2020 17:03

  • 23911
  • 14
Политолог: В момента ситуацията е много хейтърска
© Булфото (архив)

В днешното издание на "Беновска пита" по всички актуални политически теми на гости са анализаторите Татяна Буруджиева (политолог) и Харалан Александров (социален антрополог).
 
"Всеки, който се има за демократ да спре да указва на другите какво да прави. Най-бързият и добър начин да докажеш, че си герой е да имаш враг. В момента, в който не сработва тази схема, се търси следващ враг.

Човек, който провокира мисленето на публиката, а не този, с който всички са съгласни, той е добър анализатор. Трябва повече мисъл и отговорност към демократичните ценности. Огромната част от българите седят пред телевизорите и не са толкова разделени", изрази мнение Буруджиева.
 
"Протестиращите избраха да започнат и да протестират точно между двете институции – МС и президентството. Институцията дава възможност всеки президент да вкара в нея свой смисъл. Самата идея за разбирането на тази институция води до конкретните действия и позициониране. Когато основната ти функция е да олицетворяваш народа, всеки президент преценява как да го направи", коментира тя.
 

"Нямаше нито един президент до този момент, който да не влезе в конфликт с изпълнителната власт, всеки влизаше. Президентът съвсем не е без власт, както се говори, изпълнителната власт е лишена от възможност да претендира за доверие, като няма мажоритарен вот", добави Буруджиева.
 
"В момента е много хейтърска ситуацията, каквото и да кажат, се намират групи, които да критикуват. Има псевдоусещане за пълна свобода, която е в рамките на свободия, няма уважение на достойнството на другия. Всеки смята, че може да пише и коментира всичко, познава или не", завърши тя.

Политолог: Този протест има лош PR
 
Харалан Александров, от своя страна, сподели:
 
"Критерият за обективност е дали подкрепяш позицията на произнасящият се, опитва се да се установи монопол върху истината. Това се нарича тоталитарно състояние на ума, където не е допустима друга гледна точка. Лагерите се противопоставят един срещу друг и ако се опитваш да имаш балансирана гледна точка и двете страни те нападат".


 
"Процесите на прегрупиране са факт, живяхме във времена на доминация на ГЕРБ, опозицията не беше в добра кондиция, необходимостта от присъствие на несъгласни почти изсмука президента Радев и той влезе в тази роля. Нинова дава всички изгледи да поеме силна опозиционна роля, което ще даде основание на президента да се прибере. Сега Радев е освободен от необходимостта да бъде лидер на опозиционното мнение. В конфликта кой ще управлява Борисов или Радев, отговорът е Корнелия Нинова", каза още Александров.
 
"Инициативата за посещението на Каракачанов в САЩ е американска, ясно е, че нашите съюзници имат нужда от имат надеждни съюзници на тази територия, заради постоянните опити за дестабилизация на региона от руска страна. Христо Иванов има изключително важна роля - може да осигури представителство на прогресистката либерална класа", обясни анализаторът.

 

Последвайте канала на

23911 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар
Lissa

2020.10.05 | 01:25

14
Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexcris.Com
смешни сте , тъпи сте

2020.10.05 | 00:07

13
на какви се правите с тези английски думи ? ,,хейтърска"? на големи американци ли се правите бе 0лигофрени мал0умни?
Българин

2020.10.04 | 17:59

6
АЗ НЕ МИСЛЯ КАТО ВАС ГОСПОДИН ХАРАЛАМПИЕВ!! ДРУГАРКАТА НИНОВА Е СРАМ У ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ НИКАКВА СИЛНА АЛТЕРНАТИВА НЕ Е!! ДРУГАРЯ ХРИСТО ИВАНОВ ПРОПАДНАЛ ПОЛИТИК КОИТО САМО КАЛЯ БЪЛГАРИЯ ВЪВ БРЮКСЕЛ ЗА НЕГОВА И ОЛИГАРСКА ОБЛАГА !! НЕ Н ТЕ НИТО ДБ НИТО НИНОВА НИТО ЦИРКАДЖИЯТА СЛАВИ СА АЛТЕРНАТИВА!!!
Интелигентен

2020.10.04 | 21:11

12
Ти, и всички Вие,трябва да знаете,че единствено АЗ СЪМ АЛТЕРНАТИВАТА за спасението на милата ни Родина България.НЯМА,НЯМА,НЯМА, нито един да прилича на моята кристално чиста(като сълза)Личност.Изстрадал целият тоталитарен комунистически режим,БОРЕЦ срещу него и Държавна сигурност,сега съвсем основателно съм признат от Върх.Ад.съд за РЕПРЕСИРАН.Девизът ми е:-Аз не приличам на нито един от моите съвременници.Аз,.....кристално чистият и НЕОМЪРСЕН,нито ОПЕТНЕН.Аз....ДЪРЖАВНИКЪТ......

2020.10.04 | 20:19

11
Христо Иванов ли, бе!? Тоя урунгел ли е лицето на прогресистко либералната класа? Харалане, хвърля дипломата и титлите. Ицо Плажа е на заплата към ДС. Аз либерални комунисти още не съм виждал.
Ох ох

2020.10.04 | 17:30

2
Пази боже христо иванов и корнела нинова да са фактори!! Е тогава ,и господ няма да може да ни помогне.

2020.10.04 | 20:11

10
Те са Никой! Всички виждаме как се управлява и какво е свършено, затова пак ще изберем ГЕРБ.
До Ох ох

2020.10.04 | 17:57

5
Ми мри тогаз,бе!
ЕВРЕЙСКИ ОТПАДЪК

2020.10.04 | 18:42

9
ДОКОГА ВАЩА МАЙКА ДА Е.Б.А ПЕЕВСКА БОЛШЕВИШКА ЩЕ КАНИТЕ ТОВА КОМУНИСТИЧЕСКО ИЗЧАДИЕ АДОВО ПОДВИЗАВАЩО СЕ КАТО ==ПОЛИТОЛОГ-БУРУДЖИЕВА..??? ДО КОГА БЕ ДА Е/Б/А ВАЩА МАЙКА НЕЩАСТНИ БЕЗРОДНИ СВИНЕ.?? ОТРОЧЕ НА МАСОВИ КРЪВОЖАДНИ УБИЙЦИ КОИТО ЕДНА ОТ ЖЕРТВИТЕ ИМ Е ВЕЛИКИЯ БЪЛГАРСКИ ГЕНЕРАЛ ЛУКОВ УЧАСТВАЛ В ДЕСЕТКИ БИТКИ В ЗАЩИТА НА РОДИНАТА ...КАК МОЖЕ ВСЕКИ ДЕН ПРЕЗ ВАШАТА ГНУСНА БКП ГЕРБ МЕДИИЯ ПАРЦАЛ ДА СЛУШАМЕ И ГЛЕДАМЕ БКП ДОНОСНИЦИТЕ,ОТРОЧЕТА --БУРУДЖИЕВА,КОЛАРОВА,ХРИСТОВА,ОГНЯН МИНЧЕВ СВИНЯТА,СТОЙЧЕВ ПЛАТЕНИЯ ПЛАЗМОДИИ ???ВСЕКИ ДЕН ЧОВЕШКИ БКП ОТРЕПКИ..ВИЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ НЯКОЙ ДА ВИ ПОСЕТИ КАТО ШАРЛИ ЕБДО И ДА ВИ ВИДИ СМЕТКАТА ОКОНЧАТЕЛНО

2020.10.04 | 18:30

8
ЧЕРВЕН БОКЛУК
Българин пред телевизора

2020.10.04 | 17:35

3
Аз лайквам тия хора
Аз Българин

2020.10.04 | 18:12

7
Шкафчета има в слънчев бряг но са на всички комунисти окрали България през този период 30г Всички хотели с химикал и да доказват доходи та тогава да видим малкото шкафче къде е Банда червени боклуци Отклоняват истината Червени бошковци крадат да последно за да хранят тази пасмина Бедни ми комунисте прозри истината Видя ли ги на пленума Някой да казва как ще ти подобри благосъстоянието Те само искат власта за лично облагодетелствуване

2020.10.04 | 17:18

1
НАРОДА МРАЗИ КОРУМПИРАНИТЕ КОМУНИСТИ
ВИНКЕЛ

2020.10.04 | 17:45

4
Да,и особено тези с НОЩНИ ШКАФЧЕТА!!!

Добави коментар

Водещи новини