Депутатите ще разгледат промени в Закона за оръжията и боеприпасите

  • 01 октомври 2020 06:51

  • 799
  • 4
Депутатите ще разгледат промени в Закона за оръжията и боеприпасите
© Булфото/архив

Контролът върху производството на оръжия да бъде прехвърлен на икономическото министерство - тази промяна предлагат от ГЕРБ в Закона за оръжията и боеприпасите, който днес депутатите ще гледат на първо четене.

Kонтролната дейност, свързана с производството на оръжие, да бъде възложена на Министерството на икономиката и междуведомствена комисия, която има правомощия, свързани с процеса, предлага управляващата партия. Според мотивите, внесени от ГЕРБ, производството на оръжия е процес, който се свързва с икономиката на страната и контролът следва да се извършва от ресорното ведомство, а не от МВР, както е сега. Освен това така ще се намали и административната тежест както за службите на силовото министерство, така и за гражданите и фирмите, които са в обхвата на закона.

Още вчера социалистите поискаха точката да бъде извадена от седмичната програма на парламента, защото промените не са съгласувани и прецизирани и това може да доведе до сериозен удар върху оръжейната промишленост.

Депутатите ще разгледат и промени в Кодекса на труда, свързани със социалния диалог и колективното трудово договаряне. 

Последвайте канала на

Novini.bg
799 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Зара Янакиева

2020.10.01 | 10:26

4
Докога народа ни ще бъде роб на депутати и правителство. За тях законите не важат и ограбват безнаказано държавата. Те дори не трябва да получават заплати защото са свързани в схеми и далавери. От милиардите заеми станаха милионери от комисионни за неизгодни сделки. Затова хората протестират против мутрите.
възмутените

2020.10.01 | 10:19

3
Депутатите освен че получават огромни заплати за българския стандарт, те са на хранилка на гърба на избирателите и само замърсяват въздуха без да вършат полезна работа за държавата. Затова трябва половината депутати да бъдат съкратени и на другите да се намалят заплатите. Освен това като започнат да взимат наем от военните бази и по голям данък на златодобивната ни промишленност ще може много бързо да се въоръжаваме.
недоволните

2020.10.01 | 10:06

2
Пари за въоръжаване трябва да се събират от правителството и депутатите вместо да взимат милиарди на заем и бедните хора да ги връщат..
до модератора

2020.10.01 | 10:02

1
Този еничар който премахна коментара ми, дано Господ него да го премахне.

Добави коментар

Водещи новини