Депутатите ще разгледат промени в Закона за оръжията и боеприпасите

Контролът върху производството на оръжия да бъде прехвърлен на икономическото министерство - тази промяна предлагат от ГЕРБ в Закона за оръжията и боеприпасите, който днес депутатите ще гледат на първо четене.

Kонтролната дейност, свързана с производството на оръжие, да бъде възложена на Министерството на икономиката и междуведомствена комисия, която има правомощия, свързани с процеса, предлага управляващата партия. Според мотивите, внесени от ГЕРБ, производството на оръжия е процес, който се свързва с икономиката на страната и контролът следва да се извършва от ресорното ведомство, а не от МВР, както е сега. Освен това така ще се намали и административната тежест както за службите на силовото министерство, така и за гражданите и фирмите, които са в обхвата на закона.

Още вчера социалистите поискаха точката да бъде извадена от седмичната програма на парламента, защото промените не са съгласувани и прецизирани и това може да доведе до сериозен удар върху оръжейната промишленост.

Депутатите ще разгледат и промени в Кодекса на труда, свързани със социалния диалог и колективното трудово договаряне. 

Коментари

 1. 2020.10.01 | 10:26
  Докога народа ни ще бъде роб на депутати и правителство. За тях законите не важат и ограбват безнаказано държавата. Те дори не трябва да получават заплати защото са свързани в схеми и далавери. От милиардите заеми станаха милионери от комисионни за неизгодни сделки. Затова хората протестират против мутрите.
 2. 2020.10.01 | 10:19
  Депутатите освен че получават огромни заплати за българския стандарт, те са на хранилка на гърба на избирателите и само замърсяват въздуха без да вършат полезна работа за държавата. Затова трябва половината депутати да бъдат съкратени и на другите да се намалят заплатите. Освен това като започнат да взимат наем от военните бази и по голям данък на златодобивната ни промишленност ще може много бързо да се въоръжаваме.
 3. 2020.10.01 | 10:06
  Пари за въоръжаване трябва да се събират от правителството и депутатите вместо да взимат милиарди на заем и бедните хора да ги връщат..
 4. 2020.10.01 | 10:02
  Този еничар който премахна коментара ми, дано Господ него да го премахне.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет