ГЕРБ за Доклада на ЕК за България: Той е обективен, коректен и отчита постигнатите резултати

Комисията акценира върху спазването на върховенството на правото в ЕС. Докладът посочва, че в страната ни са повдигнати обвинения за корупция и са преследвани знакови лица. ЕК оценява усилията на правителството в борбата с корупцията. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела ДаритковаДаниела ДаритковаД-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 г. е на брифинг на ПП ГЕРБ след представянето на доклада за общото състояние на върховенството на закона в ЕС, предаде репортер на Novini.bg.

Тя изтъкна, че правителството потвърждава поетия ангажимент да гарантира върховенството на правото и закона и участва активно в диалога за него.

Депутатът от ГЕРБ Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, отбеляза, че докладът дава оценка не само на българското правителство, но и на цялата държава. "Докладът е обективен, коректен и отчита постигнатите резултати. Обърнато е внимание на темата с изменение на Конституцията", допълни тя.

ЕК публикува първия Доклад за върховенството на закона в ЕС

"ЕК акцентира, че има много добро сътрудничество между българската държава, правителството и Народното събрание, което чрез своя председател Цвета Караянчева изпрати писмо до Венецианската комисия, че се подготвят промени в конституцията, които да гарантират на българските граждани, че ще има още по-голяма независимост в съдебната система", коментира Атанасова.

"Отново се подчертава, че има добро взаимодействие между органите на съдебната и изпълнителната власт по отношение на корупцията и че се  преследват лица, които заемат висши държавни длъжности. За първи път са повдигнати обвинения и  наложени мерки за неотклонение на действащи политици, министри, зам.-министри. Отбелязано е също, че много добре работи и функционира КПКОНПИ и само до 2019 г. е запорирано имущество на стойност 3 милиарда лева", заяви още Дариткова.

Евродепутатът Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) изтъкна, че докладът е обективен и положителен. "България предприема промени в Конституцията, които се стиковат със становищата на Венецианската комисия. ЕК констатира, че българското законодателство предоставя нормативна уредба, която гарантира свободата на словото", посочи той. "Има критика обаче, че не всички медии са с ясни собственици като препоръката е този факт да се изчисти и да станат ясни кои са те", добави той.

Радев изтъкна и положителната оценка на ЕК за работата на главния прокурор и ползотворното сътрудничество с международните правови институции. "В контекста за сътрудничество с ЕК са разработени и промени в конституцията на България, които се стиковат с Венецианската комисия и ГРЕКО"

"ЕК ни призовава да продължим по пътя си и разследването на корупцията по високите етажи на властта. Трябва да вървим по пътя по затвърждаване на върховенството на закона в страната. Оценката за България е положителна и ние трябва да следваме рамката на ЕК за върховенството на закона", подчерта евродепутатът.

Коментари

 1. 2020.09.30 | 22:40
  nagli de
 2. 2020.09.30 | 17:44
  КАК КОРНЕЛА ИМА ТЕЛЕВИЗИЯ И В СЪЩОТО ВРЕМЕ Е ДЕПУТАТИН ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ БСП . ..! ЕТО ТОВА СЕ ЧУДЯТ В ЕВРОПА ...,А БОРБАТА С КОРУПЦИЯТА Е ВИДНА ...ИМА И ОЩЕ ЧЕРВЕНИ БАНДИТИ ЗА АРЕСТИ ...ТОВА ИСКА ДА КАЖЕ ЕВРОПА ...!
  1. 2020.09.30 | 18:59
   КАК Е ИЗБРАНА ТИКВА ЗА ПРЕМИЕР !
 3. 2020.09.30 | 17:47
  КАК КОРНЕЛА ИМА ТЕЛЕВИЗИЯ И В СЪЩОТО ВРЕМЕ Е ДЕПУТАТИН ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ БСП . ..! ЕТО ТОВА СЕ ЧУДЯТ В ЕВРОПА ...,А БОРБАТА С КОРУПЦИЯТА Е ВИДНА ...ИМА И ОЩЕ ЧЕРВЕНИ БАНДИТИ ЗА АРЕСТИ ...ТОВА ИСКА ДА КАЖЕ ЕВРОПА ...! ...СЪЩО СЕ ЧУДИ НА НЯКОЙ ГНИЛИ МУШМУЛИ В СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА КАТО ДИШЕВА И ПАНОВ ...ЕТО ТОВА СЕ ЧУДИ ЕВРОПА ..
  1. 2020.09.30 | 18:57

   ЧУДИ СЕ НА ГОВОРЯЩАТА ТИКВА !! ТАКАВА АНОМАЛИЯ НЕ СА ВИЖДАЛИ

  2. 2020.09.30 | 17:48
   може и да се чудят за БТВ - ИЗВЕСТНА КАТО БОШКУУУФ ТВ ! ЕВРОПА ТОВА СЕ ЧУДИ .
 4. 2020.09.30 | 17:46
  КАК КОРНЕЛА ИМА ТЕЛЕВИЗИЯ И В СЪЩОТО ВРЕМЕ Е ДЕПУТАТИН ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ БСП . ..! ЕТО ТОВА СЕ ЧУДЯТ В ЕВРОПА ...,А БОРБАТА С КОРУПЦИЯТА Е ВИДНА ...ИМА И ОЩЕ ЧЕРВЕНИ БАНДИТИ ЗА АРЕСТИ ...ТОВА ИСКА ДА КАЖЕ ЕВРОПА ...! ...СЪЩО СЕ ЧУДИ НА НЯКОЙ ГНИЛИ МУШМУЛИ В СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА КАТО ДИШЕВА И ПАНОВ ...ЕТО ТОВА СЕ ЧУДИ ЕВРОПА ..
  1. 2020.09.30 | 18:55
   ГЕРБАВ ТРОЛ СКОРО ЩЕ ГО БАРАШ ГОЛ !
 5. 2020.09.30 | 18:30
  ОТЧЕТНОСТ НА ГЕШЕВ - ЗА СВЪРШЕНОТО - ПРЕКРАСНО ! ..ПОЛИТИЦИ С МЕДИИ - ПРЕКРАСНО - ТОВА СА БСП И КОРНЕЛА - ПРЕКРАСНО - ЕВРОПА СЕ ЧУДИ ......., .....ПРОТЕСТИТЕ - ПРЕКРАСНО - ЕВРОПА ОБАЧЕ СИ МИСЛИ ,ЧЕ ТЕЗИ НА ПРОТЕСТА СЕ БОРЯТ ЗА ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА , КОЕТО НЕ Е ТАКА , ЗАЩОТО ТОЧНО ПА ТЕ - НЕ СА ЗА ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА ...ПРЕКРАСНО ....! ...СЪДЕБНАТА СИСТЕМА -ПРЕКРАСНО ...ИМА ОЩЕ ЧЕРВЕНИ ГНИЛИ ЯБЪЛКИ - ЛЪСКАВИ ОТ ВЪН - ЧЕРВИВИ ОТВЪТРЕ - ПРЕКРАСНО ...ДИШЕВА И ПАНОВ - ЕВРОПА СИ МИСЛИ ,ЧЕ ПРОТЕСТИТЕ СА ТОЧНО ЗАРАДИ ДИШЕВА И ПАНОВ - ДА АМА НЕ ....С ЕДНА ДУМА ЕВРОПА ПОДКРЕПЯ ПРОТЕСТИТЕ , ЗАЩОТО СИ МИСЛИ ,ЧЕ НАИСТИНА СА СРЕЩУ ГНИЛИТЕ ЯБЪЛКИ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА КАТО ДИШЕВА , ПАНОВ ...И ДР. ....., НАТИСК ВЪРХУ МЕДИИ - ПРЕКРАСНО - РАДЕВ И НЕГОВИЯ ФАШИСТКИ ЩАБ ИСКАТ ДА РЕДЯТ НОВИНИТЕ ПО БНТ ...- ПРОСТО ПРЕКРАСЕН ДОКЛАД ОТ ЕВРОПА ...!
  1. 2020.09.30 | 18:54
   .......... ЩЕ ГО БЕСИМ КАТО МУСОЛИНИ !!
 6. 2020.09.30 | 18:33
  ОТЧЕТНОСТ НА ГЕШЕВ - ЗА СВЪРШЕНОТО - ПРЕКРАСНО ! ..ПОЛИТИЦИ С МЕДИИ - ПРЕКРАСНО - ТОВА СА БСП И КОРНЕЛА - ПРЕКРАСНО - ЕВРОПА СЕ ЧУДИ ......., .....ПРОТЕСТИТЕ - ПРЕКРАСНО - ЕВРОПА ОБАЧЕ СИ МИСЛИ ,ЧЕ ТЕЗИ НА ПРОТЕСТА СЕ БОРЯТ ЗА ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА , КОЕТО НЕ Е ТАКА , ЗАЩОТО ТОЧНО ПА ТЕ - НЕ СА ЗА ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА ...ПРЕКРАСНО ....! ...СЪДЕБНАТА СИСТЕМА -ПРЕКРАСНО ...ИМА ОЩЕ ЧЕРВЕНИ ГНИЛИ ЯБЪЛКИ - ЛЪСКАВИ ОТВЪН - ЧЕРВИВИ ОТВЪТРЕ - ПРЕКРАСНО ...ДИШЕВА И ПАНОВ - ЕВРОПА СИ МИСЛИ ,ЧЕ ПРОТЕСТИТЕ СА ТОЧНО ЗАРАДИ ДИШЕВА И ПАНОВ - ДА АМА НЕ ....С ЕДНА ДУМА ЕВРОПА ПОДКРЕПЯ ПРОТЕСТИТЕ , ЗАЩОТО СИ МИСЛИ ,ЧЕ НАИСТИНА СА СРЕЩУ ГНИЛИТЕ ЯБЪЛКИ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА КАТО ДИШЕВА , ПАНОВ ...И ДР. ....., НАТИСК ВЪРХУ МЕДИИ - ПРЕКРАСНО - РАДЕВ И НЕГОВИЯ ФАШИСТКИ ЩАБ ИСКАТ ДА РЕДЯТ НОВИНИТЕ ПО БНТ ...- ПРОСТО ПРЕКРАСЕН ДОКЛАД ОТ ЕВРОПА ...!
  1. 2020.09.30 | 18:53

   ШАЙКАТА ДОЛУ !!! МАФИЯТА - ВЪН !!! ТИКБАТА В ЗАТВОР !!!

 7. 2020.09.30 | 18:48
  Тия не са за затвор !!! За публичен разстрел са !!!! То бива наглост но чак пък толкова .....
 8. 2020.09.30 | 18:37
  Да изключим другите простотии на ГЕРБ, но само този доклад е достатъчна причина да подадат оставка и повече да не участват в никакви избори
 9. 2020.09.30 | 18:04
  Четейки доклада, все едно описват Беларус. Много е зле положението хора, прочетете го. Това е само върха на айсберга!
  1. 2020.09.30 | 18:24
   Да така е! Доклада в прав текст казва, че няма свобода на словото, корупцията е на високо ниво и няма равнопоставеност, а видиш според ГЕРБ ни хвалят. Чудя се да плача ли , са се снея ли.
 10. 2020.09.30 | 18:09
  Голямо постижение няма що диктатурата никога не ни е напускала.
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет