Томов: Главният проблем е колко хората ще имат доверие в изборния процес

  • 30 септември 2020 10:55

  • 319
  • 5
Томов: Главният проблем е колко хората ще имат доверие в изборния процес
© Bulgaria on air

Главният проблем ще бъде до колко хората ще имат доверие в изборния процес. Това смята социологът и бивш говорител на ЦИК Цветлозар Томов, който коментира, че се правят много промени в Изборния кодекс преди самия вот. Пред Bulgaria on air той заяви, че депутатите могат да използват ветото на държавния глава върху измененията като предпоставка за същински дебат какво е необходимо да се направи. 

"Изходът е да се използват оптични скенери при машинното гласуване. С нея се гласува с бюлетина, която избирателят сканира, а машината автоматично преброява гласа му", смята Цветозар Томов.

Румен Радев наложи вето върху част от промените в Изборния кодекс, вижте мотивите

Той добави, че по този начин навиците на избирателите няма да бъдат променени.

"По отношение на машинното гласуване бихме имали време да подготвим предстоящ вот, ако управляващите проявяват здрав разум и приемат възможността ЦИК да осигури оптични скенери", каза Томов.

Томов не вярва, че има време да се въведе машинното гласуване преди вота догодина.

Последвайте канала на

Novini.bg
319 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
стандартно

2020.09.30 | 22:53

5
около 45% макс

2020.09.30 | 15:54

4
Фигурантът на Черепа и БСП во главе с Нинова, в изпълнение на указанията от Решетников насаждат недоверие към изборите и искат машинно гласуване, за да могат руските хакери да определят резултата. Ака ги устройва ще си затраят. Ако не - ще обявят излорите за фалшиви. Интерестно как фигурантът не обяви за фалшиви изборите, които спечели. Морал! Цирк!

2020.09.30 | 12:03

3
Като виждаме "честните" избори на БСП и крещенето на Радев и Нинова, ни е ясно, че ако не ги монипулират изборите ТЕ, са нечестни.Общо взето театър на абсурда.

2020.09.30 | 10:59

1
те хората като се насъскват, нямат доверие внищо, хеле пък българинът, а исканията са им кано на конгрес на бсп - срънцето да изгрее от запад! А някой попита ли какви са възможностите на държавата да задоволи неопределените искания?!

2020.09.30 | 12:00

2

Добави коментар

Водещи новини