Ще има ли нови избори за кмет в Благоевград?

Миналата седмица Конституционният съд окончателно реши, че разпоредбата от Закона за местната власт, заради която избраният Румен Томов бе отстранен, не противоречи на Конституцията.

Румен Томов не беше заличил търговската си фирма в законовия срок – 30 дни след провеждането на изборите, заради което сега ще бъде отстранен от поста кмет на Благоевград.

Към настоящия момент инж. Румен Томов продължава да изпълнява длъжността кмет на Благоевград, каза за БНТ председателят на Общинската избирателна комисия Мартин Бусаров.

Предстои обаче Върховният административен съд да поднови делото, въз основа на решението на Конституционния съд, който казва, че отстраняването на Томов е законосъобразно.

Ако ВАС потвърди решението на Общинската избирателна комисия, то трябва да бъде назначен временно изпълняващ длъжността кмет до провеждането на редовните местни избори.

Според Мартин Бусаров избори за кмет на Благоевград могат да се очакват до края на тази година или началото на следващата, с условност, че съдът се произнесе в ущърб на сегашния кмет Румен Томов.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет