Румен Радев: В смелостта на знаещите, можещи и отстояващи гражданските си и позиции млади хора е залогът за нашето бъдеще

Ангажиментът на младите поколения към бъдещето и тяхната достойна лична и професионална реализация е мерило за зрелостта на всяко общество. Това заяви президентът Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, който днес заедно с вицепрезидента Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , участва в церемония по награждаване на младежи, постигнали златно и сребърно ниво в рамките на Международната награда на херцога на Единбург – България. Тържествената церемония, на която 62-ама младежи получиха сребърни и златни значки, се състоя в Свищов, съобщиха от президентския прессекретариат.

Престижната международна инициатива за личностно развитие стимулира младите хора да взимат решения за своето бъдеще и да го управляват, опознавайки и развивайки собствените си възможности. "Класните стаи извън училище са всъщност в примера на околните. От самата среда, от подадената навреме ръка за помощ, зависи този пример да води към мотивация и успех, към развитие на така важните за обществото ни лидерски качества в младите хора", изтъкна държавният глава.

По думите на президента вдъхновяващ и поучителен е именно примерът на младите хора, които използват своя потенциал в услуга на обществото. "Знаещи, можещи, изискващи, те вече заявяват все по-открито своите  ясни граждански позиции и показват решителност да ги отстояват. В тази тяхна смелост е залогът за нашето бъдеще", посочи Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Държавният глава добави, че дори и поколенията с повече опит могат да се поучат от днешните млади българи.

Предстои ви да учите, да работите и да се доказвате в един все по-динамичен и непредсказуем свят, обърна се към участниците в програмата Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. "За да успеете във вашите лични амбиции, за да постигнете общите цели на вашето поколението, ви очаква много работа заедно с тях, но не забравяйте, че именно качествата, знанията и уменията, които развивате в младежката програма, са вашето предимство. Те са залог за вашия бъдещ успех", допълни още президентът.

Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на благодари на учителите, менторите, треньорите и родителите, които помагат на младите хора по пътя им в програмата. Процесът за изграждането на уверени млади личности в България е изключително важен и е неоценима ролята на човека който подава ръка, посочи той.

Румен Радев ще посети Свищов и Добрич

Наградата на херцога на Единбург е утвърдена международна програма, в която младежи на възраст от 14 до 24 г., с помощта на лидери, постигат цели, поставени от самите тях. В трите нива на програмата – Бронз, Сребро и Злато, младите хора предизвикват себе си и така придобиват умения и качества, които допринасят за тяхното личностно развитие и активно участие в общността, в която живеят. Държавният глава е патрон на наградата в България. На церемонията в Свищов Румен РадевРумен Радев Румен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на връчи на 26 от участниците златни значки.

Вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , награди 36 младежи, достигнали до ниво Сребро. Тя определи наградата като ценен стимул за младите хора да опознаят себе си и света, да бъдат уверени и да следват мечтите си.

Сред гостите на церемонията бяха и посланикът на Великобритания Робърт Джон Диксън, Любомира Велчева – изпълнителен директор на Фондация "Международна награда на херцога на Единбург – България" и Светлозар Петров – председател на почетния тръст на наградата у нас, ментори и треньори.

Посланик Диксън, който е бивш участник в програмата, заяви, че светът, в който живеем днес, прави уменията, които тя развива още по-важни.

Коментари

 1. 2020.09.26 | 18:39
  Ами, не иска да прави партия, защото се уплаши от Борисов, а и предпочита да е Президент, защото там не се работи, а само се обикаля празни приказки и толкоз. Само, че и президент няма да го изберат отново, защото Дпс, оттеглиха подкрепата си
 2. 2020.09.26 | 18:38
  Капана щракна и защипа опашката на Радев. Сега остава да се гърчи и вие от болка до края на мандата и влиза в панделата Отговори
 3. 2020.09.26 | 11:14
  ходи си в русия там ще си по полезен селтак харманлииски!!!!!!
 4. 2020.09.25 | 21:08
  пълен-идиот-Радеф
 5. 2020.09.25 | 20:15
  Браво. Достойна постъпка гн Радев
 6. 2020.09.25 | 19:02
  По думите на разединители.До края на мандата ти,по -хубаво не излизай от президентството,защото разходките ти много скъпо излизат на данъкоплатците.Много “обичаният” на всяко излизане пазен от НСО,частна охрана и още много полицаи.Всички на наш гръб,а ние ще чакаме за увеличение на заплати и пенсии.
  1. 2020.09.25 | 19:07
   Не е зле журналистите да кажат :Колко струва на данъкоплатците едно показване на носа на хвърчилото?
 7. 2020.09.25 | 18:40
  Оставка, глупако!!! Еб. мамата на държавата
 8. 2020.09.25 | 18:27
  ТИТАНИЧЕН пРезидент - няма друг като него. Затова го канят само на такива смайващи цивилизацията междуконтинентални събития, на които раздават значки. А като се прибере при благоверната след такова участие, за разтуха почва да си джитка служебния дрон. УНИКАЛЕН е той, неповторим!
 9. 2020.09.25 | 18:18
  И тия кресльовци платени са знаещи и можещи???Ами те да са 1000,а останалите ШЕСТ МИЛИОНА СА ТЪПАНАРИ според малоумното фатмаче на решетников и компания??!!Браво бе,фатмак!!!Даже нацистите не са си позволявали това!!!ОСТАВКА И ВЪРВИ НА .....,идиот психясал!!!!
 10. 2020.09.25 | 18:15
  Новини бг,а защо забравихте да споменете как го освиркаха и му казаха,че не е желан.Колкото и да му лъскате бастуна ,истината за мунчо е друга,така,че може изобщо да не ни занимавате с визитите му и плюнченето на наши разноски.ЧУКУНДУР долен.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет