Миглена Кунева: Не влязохме в ЕС, за да сме най-бедните

  • 22 април 2012 11:57

  • 4717
  • 36
Миглена Кунева: Не влязохме в ЕС, за да сме най-бедните
©

Сдружение "България на гражданите" започва подготовката на секторни политики, които да подобрят образованието и здравеопазването, да дадат отпор на корупцията и да гарантират чисти обществени поръчки.

Това съобщи председателят на Сдружението Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 по време на среща с жители на Троян.

Кунева се обяви за иновации в земеделието.

"Ако правителството не признава какво лошо се случва в икономиката ни, то значи, че не може да разреши проблемите. Първо се прогнозира ръст на БВП от 2% за тази година, а после се оказва, че МВФ ни дава не повече от 0,8%. На третата година от управлението ще се харчи Сребърният фонд, независимо, че ЕК, ЕЦБ и МВФ ни съветват да не го правим", отбеляза председателят на "България на гражданите".

Кунева изтъкна още, че в България се влага пет пъти повече енергия за единица продукция, в сравнение с Германия и в този смисъл енергетиката не се прави самоцелно, а в рамките на икономическа стратегия.

"По магистралите трябва да има продукция, произведена от предприемачите, която да се превозва. В Сърбия има инвестиция на 1 млрд. евро, в Турция икономическият ръст е налице, а в България няма големи инвеститори и не се превърнахме в атрактивна за инвеститори страна. Не влязохме в ЕС, за да сме най-бедни", допълни Кунева.

"Вместо нова спортна зала в София, която сигурно би била важна за едно голямо спортно събитие, можеше да се изградят физкултурни салони в 500 български училища, които в момента нямат такива", посочи Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22. Тя отбеляза, че в новата финансова рамка на ЕС за периода 2014-2020г. ще се осигуряват средства приоритетно за образование, наука и изследвания.

"България трябва да има готовност да усвоява пари, защото икономиката на 21 век не се прави с рало", изтъкна председателят на "България на гражданите".

Учредителят на Сдружението Даниел Вълчев допълни, че средствата за образование от 4 % по времето, когато той е бил образователен министър, сега са намалени с 1%, което според него показва отношението на управляващите към обучението на младежите.

"Готвим секторни политики, за да може с общи усилия да направим това, което трябваше да се случи. Тук сме, за да поискаме подкрепата ви и за политическия проект, какъвто е "България на гражданите", коментира и Даниел Вълчев.

Последвайте канала на

Весела Найденова
4717 36

Свързани новини

Коментари 36

Добави коментар
катя

2012.04.23 | 19:13

36
Точно Кунева да даде отпор на корупцията. Тя, която е толкова скъпо платен продажник?!
ирина

2012.04.23 | 19:08

35
Кунева с привидно милата си физиономия такива интриги върти , че просто не е истина
koko

2012.04.23 | 19:05

34
нали точно ти ни разсипа енергетиката и затвори предварително два блока на АЕЦ Козлодуй, нали вие тогава ни вкарахте, какво сега приказваш
марина

2012.04.23 | 19:05

33
Кунева още си вярва , че хората и имат доверие .Много са ми интересни хората като нея , които не знаят кога трябва да спрат да се излагат
стела

2012.04.23 | 19:04

32
Тази женица нали не си мисли , че някой и вярва на глупостите ...... всички видяхме що за продажен политик е

2012.04.23 | 19:04

31
"Не влязохме в ЕС, за да сме най-бедни, допълни Кунева." ВИЕ г-жо Кунева бяхте от първите ни евродепутати там В ЕВРОПА защо дремахте цял мандат и не ни направихте богати?Сега се целите високо.Съжалявам но нищо не направихте за България.НЕ ВИ ПОЖЕЛАВАМ УСПЕХ !!!

2012.04.23 | 19:03

30
Тая политическа кривоуста мастия, продължават да я лансират и да я сервират на народа, като прясна пържола. Предполагам, че вместо да и изпишат веждите, ще и избодат очите. По форумите за нея, за сега, се изписват всичките и гафове и политически минети, които е правила на БКП и производни и народът нищо не е забравил за миналото и и нищо не и е простено. Ще трябват стотици платени статии, в които да я превъзнасят, та нещо да се забрави за курвенската и политика и да започне да трупа положителен вот.
Тенчо

2012.04.23 | 19:02

29
Това е, човекът, който договори България да получава двойно по-ниски субсидии за земеделие и животновъдство. Сега внасяме мляко от Румъния, картофи от Франция!!!!!! Тя също договори да затворим 1-4 реактори на Козлодуй, въпреки че в САЩ и Япония се експлоатират много по-стари ядрени реактори и там никой нищо не им казва.......... Всички партии през последните 20 години са виновни, че унищожават планомерно България и са лакеи на чужди интереси. Ако има още останали българи, които мислят, трябва да направим като в Исландия - ние да взимаме решения за нашия живот, а не нашият продажен елит................... Нали и "царят" говореше за нов морал, видяхте до къде стигнахме. Боко и той - нищо не се промени .......... БСП - също, за ДПС няма какво да кажа....................
...

2012.04.23 | 19:00

28
Кога бе в еп не рева за икономика ни и те така и спомогна да се спрът реакторите в Козлодуй ..само заради това ми писна да я слушам тая Те само това да беше ...

2012.04.23 | 19:00

27
Га лапа хилядарките в евро в евро парламента ни рива за икономиката на Булгаристан.Мръсна измет.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини