Роб Диксън връчи акредитивните си писма на президента

  • 23 септември 2020 15:10

  • 516
  • 0
Роб Диксън връчи акредитивните си писма на президента
© British Embassy Sofia, facebook

Днес посланикът на Великобритания у нас Роб Диксън връчи акредитивните си писма на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Церемонията бележи официалното начало на мандата му като посланик в България. Посланик Диксън беше придружен от своето семейство и нашата победителка от „Посланик за един ден“ 2020 – Ивелина Иванова, съобщиха от Британското посолство в София. 

“Г-н Президент на Република България, имам честта да Ви връча акредитивните писма, с които Нейно Величество Елизабет Втора, Кралица на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия, ме акредитира като извънреден и пълномощен посланик в Република България", заяви пред Радев Роб Дискън 

Сн. British Embassy

Негово превъзходителство посланикът увери, че работи за укрепване сътрудничеството между Великобритания и България като дългогодишни приятели и равноправни партньори. Диксън определи връзките между двете държави като важни.

Сн. British Embassy

Първият официален акт на посланик Диксън беше да положи венец на Паметника на незнайния воин в София заедно с капитан I ранг Тим Фърнс, аташе по отбраната на Великобритания. След церемонията посланик Диксън отбеляза повода с традиционен Vin d'Honneur прием и се запозна с български партньори и приятели, както и колеги от други посолства.

Сн. British Embassy

Последвайте канала на

Novini.bg
516 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини