Министър Желязков: Товарният жп транспорт е с близо 17% ръст по време на кризата

  • 21 септември 2020 17:56

  • 369
  • 0
Министър Желязков: Товарният жп транспорт е с близо 17% ръст по време на кризата
© Министерство на транспорта

Железопътният товарен превоз се доказа като надежден и ефективен в условията на криза, като в България бе отбелязан ръст през второто тримесечие на 2020 г. с близо 17 процента спрямо същия период на 2019 г. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети по време на видеоконференция на министрите на транспорта на държавите членки на ЕС, съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Темата на форума е била "Иновативен железопътен транспорт - свързващ, устойчив и цифров".

С 20 млн. евро България се включва в Инвестиционния фонд към инициативата „Три морета"

"България се присъединява към Берлинската декларация за укрепването на функционирането на железопътните товарни коридори", е казал още министър Желязков.

По думите му, включването на конкретни текстове, които регламентират координацията между всички товарни коридори, би допринесло за допълнително подобряване и разгръщане на потенциала на европейския железопътен товарен сектор. Потенциална възможност за повишаване на атрактивността на железопътния товарен превоз е цифровизацията, е подчертал българският министър по време на изказването си.

"Подкрепяме инициативата за въвеждане на цифровото автоматично свързване и вярваме, че програмата за нейното изпълнение ще осигури и необходимото финансиране", е добавил Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
369 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини