Спор между депутатите и заради съмнения за гласуване с чужди карти

  • 17 септември 2020 13:14

  • 860
  • 1
Спор между депутатите и заради съмнения за гласуване с чужди карти
© Булфото, архив

Маратонът за приемането на текстовете от Изборния кодекс отново зацикли. Споровете в пленарната зала продължават втори ден. Освен дискусията по текстовете, днес опозицията изрази съмнения дали няма манипулации със системата за гласуване. 

БСП и ДПС се усъмниха как се осигурява кворумът. И двете партии казаха, че са установили, че не сработва биометрията. Това пък доло повод да се смята, че може да се гласува с чужда карта.

ГЕРБ и Патриотите отрекоха тази възможност. И на свой ред се усъмниха как само в лявата част на пленарната зала имало такъв проблем.

"Ще бъде направена справка и ще ви бъде представена информацията, която доказва, че се гласува с биометрия", реагира и Валери Симеонов.

"Видеозаписи няма да бъдат предоставени, ще бъдат предоставени при поискване от председателите на групи на председателски съвет", добави още той.

Новият политически сезон започва: Какво ни очаква?

За внушенията на опозицията се изказа и депутатът Юлиан Ангелов от ВМРО, който каза, че заседанието се записва.

Димитър Лазаров от ГЕРБ пък напомни, че биометричната система е въведена от 41-вото Народно събрание именно заради съмнения за гласувания с чужди карти. По думите му затова няма как да се опитва сега БСП да изказва съмнения.

Караянчева втвърди тона към БСП: Не си правете пиар!

По-рано днес БСП и ДПС поискаха оставката на председателя на парламента Цвета Караянчева заради вчерашната ситуация с протестиращите майки от "Системата ни убива". Караянчева обаче каза, че няма да позволи Народното събрание да бъде арена на хора, които искат да извлекат политически дивиденти. Оставка също няма да подава.

Последвайте канала на

Novini.bg
860 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
питам се

2020.09.17 | 13:59

1
Почти четири години в този парламент от опозицията не чухме нещо градивно и значимо предложение ,то не беше не влизане в пленарна зала,то не бяха бойкоти ,удряне в депутатските банки безброи вотове на недоверие ,а сега искат оставка и на председателя на парламента заради онова кречетало Мая където си мисли че е политик .а тя за нищо не става,Народът сам решава и расъждава кой е по добър ,но повече никога няма да гласува за БСП ,само заблудените овце и червени мафиоти - олигарси и приватизатори на прехода с много пари ще си купят гласове.

Добави коментар

Водещи новини