Джамбазки от ЕП: В България няма „македонско малцинство“. Не е имало, няма и не може да има!

Как от борбата срещу корупцията комисията ЛИБЕ стигна до несъществуващото "македонско" малцинство в България? Това обясни във "Фейсбук" евродепутатът от групата на ЕКР зам.-председател на ВМРО Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО –

Днес комисията по мониторинг (DRMFG) към комисията LIBE е изпратила въпроси към българското правителство. Отправени са редица въпроси към българските власти, след уж „закритото“ изслушване на български НПО. Уж щяха да се борят с корупцията, а се оказа, че питат българските власти за "правата" на етнически и сексуални „малцинства“, между които и „македонско“ такова.

В Северна Македония: Предложението на София за Гоце Делчев е неприлично

Ръководената от мен делегация на ВМРО в ЕП остро протестира срещу недопустимата провокация срещу суверенитета на Република България, чрез фалшивата теза за наличие на „македонско малцинство“ в държавата ни.

В България няма „македонско малцинство“. Не е имало, няма и не може да има.

Прочее, по смисъл на основния закон на Република България, държавата ни е еднонационална и унитарна, като на територията ѝ не се допускат никакви автономни формирования и никакви колективни „малцинствени“ права.

За всички нас е ясно, че такова малцинство не съществува, въпреки комунистическите репресии в края на 40-те и началото на 50-те години в България. Не можем да не си зададем въпроса, кому е нужна тази целенасочена провокация точно в този момент? Поставянето на този въпрос е тежка обида към паметта на стотиците хиляди български родолюбци, жертва на насилствената „македонизация“ от страна на престъпната комунистическа власт.

Доц. Наум Кайчев разкри как "работи" българо-македонската комисия по историческите въпроси

Трябва да се подчертае дебело, че в Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония, подписан от настоящото правителство, е записано следното:

„Република Македония потвърждава, че нищо от нейната Конституция не може и не трябва да се тълкува, че представлява или някога ще представлява основа за намеса във вътрешните работи на Република България с цел защита на статута и правата на лица, които не са граждани на Република Македония.“

Въпросът за „македонско малцинство“ е уреден и не е нужно някой брюкселски чиновник, който няма представа къде е Струмица, къде е Дойран, къде е Охридското езеро, да повдига този въпрос. Недопустима е подобна атака срещу България в момент, когато имаме напредък в отношенията си с братята ни отвъд Деве баир. Поставянето на въпроса за т.нар. „македонско“ малцинство е тежка провокация и наглост, особено когато предстоят и решителни преговори за прекратяването на кражбата и фалшификацията на българска история от страна на властите в Скопие.

За мен това е пряка намеса във вътрешните работи на моята държава и държа отговорните за това недоразумение да понесат отговорност. Ние няма да следваме новия интернационал, ще продължим да браним националните си интереси по всички възможни начини и не дължим обяснение на някой неграмотен и незапознат брюкселски бюрократ за действията си.

Фалшивата теза за наличието на „македонско“ малцинство в България е пряко продължение на комунистическата, анти-българска политика, водена от Комунистическия интернационал, СССР, КПССК, БКП, ЮКП, ГКП. Повтарянето на тази фалшива теза е огромен срам и тежък позор за всеки, който има претенцията да е „демократ“ и „либерал“.

Скопски медии: Зоран Заев вярва, че ще бъде намерено решение с България

За мен няма никакво съмнение, че поставянето на този фалшив въпрос е пряка последица от последователната национално-предателската политика на чужди НПО, тип анти-българския хелзинкски комитет и подобните им. Под маската на иначе справедливата, необходима и разумна борба с корупцията, всъщност, комисията ЛИБЕ се намества неприемливо в нашите вътрешни работи и разгръща истинска пропаганда срещу националната сигурност, националното единство и териториалната цялост на България.

Отговорността за тази откровено анти-българска кампания, която се разгръщаща в ЕП срещу България, тежи на съвестта и национално-предателската дейност на конкретни грантови НПО и тези „либерални“ общественици, и колеги, които ги организират, провокират и подстрекават.

Отново - поставянето на въпроса за несъществуващото „македонско“ малцинство в България от страна на т.нар. „Група за наблюдение на комисията по граждански свободи в ЕП“ е тежка и недопустима политическа провокация от страна на членове на ЕП към националното единство и териториалната цялост на Република България, за която смятам да им потърся обяснение.

България над всичко!

Как от борбата срещу корупцията комисията ЛИБЕ стигна до несъществуващото "македонско" малцинство в България? Днес...

Публикувахте от Ангел Джамбазки в Сряда, 16 септември 2020 г.

Коментари

 1. 2020.09.16 | 18:36
  Сега разбрахате ли най-накрая кой стои зад опита за метеж! Същите тези, които стоят зад интересите на Путин. Левите в Европарламента един от тарторите на които е небългарина Станишев, чиято майка направи всичко възможно т.нар. "македонски език" да бъде признат. Същите тези, които в името на интересите на Русия и коминтерна взривяваха църкви и убиваха български държавници. Същите тези днес пак подеха ПОРЕДНАТА кампания срещу България. Леви, либерали, зелени и пембени, джендъри и блендъри са едно и също нещо и до един са ЗЛОВРЕДНИ за Българияи и Европа. Въпроса не е в това дали да е Борисов или не, а в това накъде ще замъкнат Европа и страната ни левите екстремисти. И най-вече дали ще им позволим!
 2. 2020.09.16 | 18:15
  Джамбаски нещо искаш май.
 3. 2020.09.16 | 17:00
  А такива дето са кръшкали казарма има ли?
  1. 2020.09.16 | 17:27
   "Мутри вън" звучи като признание. Вън сте вече два месеца и всички видяхме какви ги вършите по улиците.
  2. 2020.09.16 | 17:26
   "Мутри вън" звучи като признание. Вън сте вече два месеца и всички видяхме какви ги вършите по улиците.
 4. 2020.09.16 | 17:14
  Няма македонци, вече всички са северно македонци.
  1. 2020.09.16 | 17:19
   На майка ти олешената п.у.т.к.а е северно македонска!
 5. 2020.09.16 | 17:12
  Сменете си и вие името на партията на вътрешно български революционен комитет, нали все пак Македония е вътре в България.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет