Московски: Горивата няма да поевтиняват

  • 20 април 2012 08:13

  • 3288
  • 12
Московски: Горивата няма да поевтиняват
©

За първото тримесечие инспекторите на ДАИ са проверили над 80 000 превозни средства и са съставени над 7000 акта. Ръстът на съставените актове е 15-17%.

Това каза в сутрешния блок на БНТ министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета.

Той уточни, че проверките се правят съвместно с КАТ и с Агенция "Пътна инфраструктура". "Нарушенията са в целия спектър - свързани с техническото състояние на автобусния парк, при тежкотоварните автомобили - основно претоварване и не добро състояние на документите. Едва ли миналата година нарушенията са били по-малко на брой, просто сега контролът е завишен", добави транспортният министър.

Той съобщи, че са проверени случаите със заловените шофьори на училищни автобуси с алкохол в кръвта. Установени са и нередности с документите на шофьорите и на автобусите. "Надявам се санкцията, която е наложена, да накара компаниите да променят начина си на работа", заяви Московски.

По думите му, реформата в БДЖ върви по план. Министърът коментира и хаоса във влаковете по великденските празници. "В момента 170 вагона са в заводите за ремонт, заради което имаше недостиг по празниците. Има и косвени фактори, като например това, че заради високите цени на горивата много хора се пренасочват към железопътния транспорт", обясни Московски и заяви, че ще бъде направено всичко възможно на следващите празници това да бъде избегнато. "Хората трябва да имат търпение, за да се видят резултатите от реформата, защото 20 г. не е правено нищо", каза министърът.

Той съобщи, че ако всичко върви по план, в рамките на 2 г. може да бъдат закупени 100 нови влака. Московски заяви, че към "БДЖ Товарни превози" интерес проявяват руски компании, но засега няма нищо конкретно.

По думите на транспортния министър възможностите за намаляване на цените на горивата са минимални. "Намалението може да бъде с няколко стотинки, което при цена около 2,70 лв. едва ли би се усетило реално", добави министърът. Той посъветва хората да търсят алтернативни превози, като например железопътния. Московски каза, че сроковете за изграждането на "Дунав мост 2" ще бъдат спазени и проектът ще бъде готов до края на годината. По думите му, създаването на електронно правителство е приоритет на кабинета и то непременно ще стане факт.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3288 12

Коментари 12

Добави коментар
народа

2012.04.22 | 18:52

12
тогава ни направете заплатите европейски.Щом живеем в Европа редно е това да стане .Убеден съм че това няма да стане при тези разбойници .Те опоскаха какво ли не -здравен резерв,4 милиарда държавен резерв ,сега посягат и на сребърният фонд .Там където има спестени пари ги харчат безразборно и нищо на яве .Какво направиха до сега .Кръгла нула .Народа от ден на ден става по беден да не говоря че безработицата се увеличава с 10 процента .Вместо да се хванат за работа те обикалят като някакви пчелички от телевизия в телевизия .Нищо хубаво не ни очаква с тях
отвратен

2012.04.20 | 12:37

1
Един вид... 'Ние завладяхме автобусните превози и съвсем умишлено поддържаме цените високи, съсипахме железопътните, за да няма обикновеният човечец алтернатива, направихме си магистралките за джипчетата и лимузинките и нямаме никакъв интерес разни прошляци като вас само да ни се пречкат с трошките си, така че ще продължим да вдигаме горивата, а ако на вас ви се пътува - ходете пеша или се научете да летите, само че бъдете силно параноични в опитите си за последното, щото може да ви обявим за луди и да ви тикнем в психиатрията.'

2012.04.22 | 18:52

11
Типично повърхностни разсъждения в стил БСП (вижте без нас колко е страшно) предназначени за консумация от олегофренясалите граждани от селски произход и предназначен за мезе на мазната чалга. Като има тука монопол ходи да зареждаш в Гърция, Румъния или Македония - където ти е по-близо. Само да не останеш с пръстче в устата (или където и да е) като видиш цените и там. Или може би виждаш световна конспирация с главно участие на ГЕРБ.... Плиткоумна пропаганда по комунистически стил. Когато някой казва истината обикновено не ви изнася. Нормално е да си "отвратен" когато са ти отрязали кранчето от където крадеш.

2012.04.21 | 22:19

10
"реформата в БДЖ върви по план" - по чии план ?
Радо

2012.04.21 | 22:18

9
Просто искат определени хора да се возят по пътищата а хората които работят на заплата да седят закотвени в вкъщи. Целта не е да се повишават заплатите а да сме бедни за да може по лесно да ни контролират и като слот машинки за пет лева да гласуваме за който ни кажат. Колкото си по беден толкова по евтино се продаваш.

2012.04.20 | 14:38

2
Нормално е при повишаване на цената на петрола да се вдигат и цените на горивата, но кажете какъв петрол купувате и от къде, защото цените са коренно различни, а не да се акцентира само върху най- скъпият. При поевтиняване на петрола защо не се свалят и цените. Казвате , че в Европа цената на горивата е еквивалентна по цифра в България и , че трябва цените да стигнат европейските. Хубаво но увеличете и доходите. Знаете ли рафинерията Бургас колко газ пропан-бутан изгаря ето така само и само да не се пусне на пазара повече количество и да не се свали цената. Не знаете. Ами направете проверка. Това означава, че за да се случва това от 1 л газ компанията печели 5-6 ПЪТИ и не и пука, че цените са високи. Тя диктува парада. Защо не позволявате да се вкарат и новите технологии, например газа на Браун - има инсталация за лек автомобил с която забележете с 1 л ВОДА може да се управлява автомобил в рамките на 45-40 часа, а разхода на основното гориво пада с близо 57%. Нямате интерес нали, а само приказвате.

2012.04.21 | 22:18

8
Пропан бутана е отходен продукт от нефтопреработването, каквото може се продава другото се изгаря. И това се определя от търсенето а не от количествата , а количествата са такива , че е не реално да се съхраняват - няма толкова цистерни .
ффф

2012.04.21 | 22:18

7
сега ако каже и че дядо Коледа не съществува...
xi

2012.04.21 | 22:18

6
Свещи да си купите с пари който крадете от нас
azz

2012.04.21 | 22:18

5
А защо дебелогъзите чиновници и министри не използват алтернативен транспорт, юркат колите,а ние им плащаме горивото?

2012.04.20 | 15:42

4
тоа е ебаси противния тип
Венци

2012.04.20 | 15:04

3
Предлагам на г-н Московски, той да се качи на влак до Видин. Все едно хората са свине и пътуват в кочина. Да не говорим, че влаковете са в окаяно техническо състояние. Така че когато той се качи на влак и ние ще го направим.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини