Народното събрание прие оставката на Стефка Стоева като председател на ЦИК

  • 03 септември 2020 14:07

  • 1023
  • 2
Народното събрание прие оставката на Стефка Стоева като председател на ЦИК
© Булфото (архив)

Народното събрание прие оставката на председателя на ЦИК Стефка Стоева със 145 гласа "за", нула против и двама въздържали се. В заявлението, подадено до председателя на парламента Цвета Караянчева, което бе прочетено в пленарна зала, се посочва, че Стоева подава оставка по лични причини и моли Народното събрание да прекрати предсрочно мандата ѝ.

Депутатът от БСП Крум Зарков заяви, че ще подкрепят желанието на Стоева да напусне заемания от нея пост и апелира много бързо да започне процедурата за избор на нов председател на ЦИК.

Парламентът гласува смяната на министър Кирилов и оставката на председателя на ЦИК

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ постави въпроса, какво се случва във времето до избор на нов председател на ЦИК. По думите му заместващ председателя на ЦИК, трябва да е заместник-председателят на ЦИК от управляващата коалиция, за да е ясна отговорността на управляващите за организирането на честни и прозрачни избори.

По повод оставката, лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се обърна към председателя на парламента Цвета Караянчева. "Г-жо Караянчева, тази оставка трябваше да ви подсети, че повече от една година не изпълнявате задълженията си и по този начин поставяте под риск легитимността на избора, който конституира държавните органи", каза той и уточни, че повече от една година Караянчева не внася за разглеждане в парламента, внесен сигнал за несъвместимост на член на ЦИК.

Последвайте канала на

Novini.bg
1023 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.09.03 | 16:06

2
Тази е фанатизирана комунистка. Изобщо как се беше озовала на този пост?!
wtf!?!?!??!

2020.09.03 | 15:32

1
а КОЙ избра тая комунистическа свиня на този пост!?!?

Добави коментар

Водещи новини