МС отпусна пари за новите избори в три кметства този месец и за Държавната агенция за бежанците

  • 02 септември 2020 14:02

  • 242
  • 0
МС отпусна пари за новите избори в три кметства този месец и за Държавната агенция за бежанците
© bulphoto (архив)

Правителството прие постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2020 г., съобщи пресцентърът на кабинета.

Средствата в размер на 103 000 лв. са за произвеждането на нови избори за кметове на кметства Карагеоргиево, Водно и Тенево в общините Айтос, Дулово и Тунджа.

Случай на COVID-19 в бежанския център в Харманли

Средствата за общините по подготовката и произвеждането на изборите, в т. ч. за възнагражденията и осигурителните вноски върху тях на членовете на общинските и на секционните избирателни комисии, се предоставят по бюджетите на общините чрез трансфер от бюджета на Министерския съвет за 2020 г., респективно бюджетите на областните администрации Бургас, Силистра и Ямбол, в рамките на одобрените с постановлението разходи.

С друго правителствено постановление се отпускат допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2020 г. в размер на 518 661 лв. Средствата ще бъдат отразени по бюджетна програма "Убежище и бежанци", с цел осигуряване на средства за повишение на разходите по показател "Персонал" на Държавна агенция за бежанците.

Повишаването на възнагражденията и полагащите се осигурителни плащания за сметка на работодателя са част от одобрените от правителството нови социално-икономически мерки във връзка с предотвратяване на разпространението и/или ограничаване на последиците от COVID-19.

Средствата за изпълнението на проекта на акт се осигуряват за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2020 г.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
242 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини