Каракачанов разкри каква Конституция биха подкрепили от ВМРО

  • 01 септември 2020 10:40

  • 2343
  • 9
© Novini.bg

Парламентарният сезон си е парламентарен сезон. Надявам се преди Коледа да има гласуване за достатъчно средства за Министерството на отбраната или 2% от БВП, за да не спира модернизацията на армията. Това заяви вицепремиерът, министърът на отбраната и лидер на ВМРО Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността след откриването на новата учебна година във Военна академия "Г. С. Раковски"

"Позицията ми за Конституцията е ясна - заявихме 6 идеи и предложения, които смятаме, че са фундаментални. Ако искаме честни избори, трябва да спрем купения вот. В Конституцията пише, че образованието до 16-годишна възраст е безплатно и задължително. Та, трябва да спрем тези нарушители, които не спазват Конституцията, и те да нямат право да гласуват. Те не могат да пишат и четат, но имат право да гласуват. Тези хора от гетата гласуват не за идеи, а за банкноти", допълни Каракачанов. 

Ангел Джамбазки: Ако не можете да четете и пишете, как очаквате да гласувате?!

Друга е темата за наборната служба - искаме връщането ѝ, така че младите да могат да си изпълнят дълга, разкри военният министър. Как един младеж ще защитава страната си, след като няма никаква подготовка, попита още той. 

"Ако ще се променя Конституцията - то това трябва е глобално. Ще подкрепим проект, в който са заложени наши предложения. Колегите не са склонни да ги приемат, но не разбирам аргументите. Този и онзи нямало да са щастливи за предложенията ни. Хората не са доволни и щастливи да изпълняват закона и да плащат данъци. Държавата дава, но гражданите трябва да се отзовават в основното си задължение - да защитават страната си когато се наложи", каза вицепремиерът.

Каракачанов: ВМРО предлага 6 неща за промяна в Конституцията

Компромисите не могат да се правят 4 години едностранно. Искам да чуя аргументи. Винаги съм бил привърженик на президентска република, независимо кой днес или утре е държавен глава. Това го повтарям от 1999 г., разкри министърът на отбраната. 

Бихме направили компромис, само ако има референдум по всички предложения, не само нашите. Тогава ще се види мнението на хората, коментира Каракачанов. 

Друго ясно наше предложение - трябва да се укрепи семейството между мъж и жена - стига с тези тенденции да се пробутват разни джендаризми. Това трябва да приключи, категоричен бе вицепремиерът. 

ДПС няма да подкрепи ГЕРБ за нова Конституция и Велико народно събрание

"Няма да подпишем проекта за нова Конституция, ако не е съобразен с нашите предложения", разкри Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността

"Варианти има за всичко. Въпросът е да се каже защо се дава оставка", отговори Каракачанов на въпрос дали оставка и предсрочни избори са възможни. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2343 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
Вашата Урсула

2020.09.01 | 14:09

9
Аууу каква хубава трета гушка е почнал да си отглежда мамин сладък ух ще го изпапкам!
Stefan

2020.09.01 | 13:26

8
А бе Шкембак защо не кажеш къде са парите от личните карти раздадени на Македонските граждани срещу 800 до 1500евро за около 150000граждани предимно от Кочане Виница Щит Оризаре и други крайша на Македония
Петко

2020.09.01 | 12:52

7
Браво Бузьо и понамалим пиенето и яденето
Тоа па...

2020.09.01 | 12:48

6
...що не ходи да си върти далаверките с Паспортите,военните имоти,сделките за въоръжаване на армията,храната на армията и т.н...,докато все още е на власт,че скоро ще е пътник...-към Сливенския...

2020.09.01 | 12:36

5
Кой си ти бе мутро гнусна лоясала,че да налагаш на децата ми да докосват оръжие?!?Пращай си своите на война,изчадие безчовечно!!!
гост

2020.09.01 | 12:16

4
Да подкрепят предложение за лустрация на кадри на БКП , ДКМС, доносници на ДС , мутри с дела и т.н. След това ОП да си правят политическо сепуко от д-то до врата.
хахахаха

2020.09.01 | 11:53

3
Каква конституция ли ще подкрепите? Е каквато БАЦЕ ви каже,това е ясно!
Стефанов

2020.09.01 | 11:25

1
Каракачанов е политическа проститутка и няма да ме очуди ако не пристане на Радев и сие при подходящ случай.

2020.09.01 | 11:40

2
Не може да му пристане защото ще му смачка ташаците - той е 200 кила, Радев няма да може да вдигне самолета никога повече

Добави коментар

Водещи новини