Добросъседство: България подпомогна социално слаби семейства в Скопие

  • 28 август 2020 15:40

  • 554
  • 3
Добросъседство: България подпомогна социално слаби семейства в Скопие
© МВнр

Посланикът на Република България в Република Северна Македония Ангел Ангелов предостави хранителни продукти на 30 социално слаби семейства към Центъра за ранни интервенции и терапии за деца с нарушения от аутистичния спектър в Скопие. Това съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).

Посланик Ангелов подчерта, че дарението е част от хуманитарната помощ, осигурена с решение на Министерския съвет на Република България, по инициатива на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Предоставянето на хранителните продукти е с цел подпомагане на уязвимите обществени групи в Република Северна Македония и е конкретен израз на солидарността на Република България  в условията на пандемията на COVID-19. 

България предостави хуманитарна помощ за борба с коронавируса в Албания

Благодарност към Република България и посланик Ангел Ангелов бе от изразена Весна Стояновска, заместник – председател на Сдружение „В мой свят”, създало Центъра в Скопие. Тя подчерта последователния ангажимент на Република България към Сдружението и гражданите на Република Северна Македония от уязвимите социални групи.

Сн. МВнР

Последвайте канала на

Novini.bg
554 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.08.29 | 14:51

3
grobarska prestapnici te vav balgaria 80mprocenta ot pensionerite jiveiat po liniata na bednosta no prestapnicite na pomasgat na tiah a tragnali da pomagat na bedni hora po skopie tove e prestaplenie.
Няма такава държава

2020.08.28 | 17:38

2
те трябва да помагат,по добре от нас са

2020.08.28 | 16:27

1
България , цъфна и върза сега ще оправяме и макетата .

Добави коментар

Водещи новини