Дядо Киприян благодари на Борисов за отпуснатите средства за храм "Рождество Христово"

  • 26 август 2020 16:04

  • 1029
  • 3
Дядо Киприян благодари на Борисов за отпуснатите средства за храм "Рождество Христово"
© Булфото, архив

Старозагорският митрополит Киприан, областният управител на Стара Загора Гергана Мшкова и кметът на Казанлък Галина Стоянова благодариха на правителството за дарените средства за храм-паметника манастир "Рождество Христово" - Шипка. Това стана на пресконференция в подножието на историческия храм.

"Изказвам благодарност на премиера и на Министерски съвет за отпуснатите средства. Всички те знаят, че в тежки моменти, единственото, което ни спасява е вярата. Държавата за пореден път показа, че помага в страшните времена. Надяваме се, че ще помага и занапред. Този храм и тази камбанария винаги ще напомнят за свободата ни", каза архиереят пред журналисти минути след вземането на решението за отпускането на средствата.

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2020 г. в размер на 1 612 000 лв. за спешни аварийни и реставрационни строителни дейности по камбанарията на храм-паметника Шипка. Това е един от символите на българското Освобождение и предстои паметна 120-годишнина от освещаването на храма.

Борисов даде 1,612 млн. лв. за ремонт на камбанария на манастир

Необходимите средства за изпълнение на постановлението се осигуряват по бюджета на Министерския съвет за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2020 г., посочи по-рано днес премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в личния си профил във фейсбук.

Срокът, който е зададен за ремонтните дейности е минимум година, защото през зимния сезон ще могат да се отстраняват единствено компрометираните части. Фирмата изпълнител ще бъде избрана на заседание на Епархийския съвет, предаде БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
1029 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ай

2020.08.26 | 20:07

3
Правителството гласува къде се пренасочват парите, ясно е че не са лични финанси на Борисов. Но едно голямо браво! Религията и учението ще оправят държавата. Дано нивото на ВУЗ-овете се вдигне и повече хора да посещават църквите, вместо да се карат със свещенниците както днес на метростанцията.
един каза

2020.08.26 | 16:36

2
поклон пред Борисов. Борисов за винаги!
Дядо Киприян

2020.08.26 | 16:23

1
да благодари на ДАНЪКОПЛАТЕЦА - тия пари не са от ЧЕКМЕДЖЕТО

Добави коментар

Водещи новини