Марияна Николова проведе работна среща с посланика на Република Молдова

  • 25 август 2020 17:50

  • 483
  • 1
Марияна Николова проведе работна среща с посланика на Република Молдова
© Министерство на туризма

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и проведе работна среща с Н. Пр. Анатол Чебук, посланик на Република Молдова у нас.

Основен акцент в дискусията бяха възможностите за облекчаване на условията за пътувания на молдовски граждани в България и подготовката за предстоящия зимен сезон, съобщават от Министерство на туризма.

Николова пред бранша в Обзор: Над 27 хил. туристи са посетили общината от началото на летния сезон

От началото на месец август молдовски граждани могат да посещават България при представяне на отрицателен PCR тест, като към момента съвместно с всички компетентни институции се обсъждат възможностите за отпадане на това изискване, информира министър Николова.

И подчерта, че молдовските туристи са желани гости у нас. През 2019 г. те са били повече от 256,7 хил., което представлява ръст от 10.3% спрямо 2018 г., показват данните на Националния статистически институт.

Н. Пр. Анатол Чебук благодари за организирана среща и информира, че се водят разговори за облекчаване на транзитно-преминаващите туристи, което се очаква да повиши броя на посещенията им. Посланикът постави въпроса за мерките и действията, които се планират за предстоящия зимен сезон.

В отговор вицепремиерът увери, че се прави всичко възможно за обезпечаване на сезона. За нас е важно да има чуждестранни гости в курортите ни, които са напълно безопасни, посочи още тя.

По време на срещата бе обсъдена и възможността да започне работа експертна група, според споразумението за сътрудничество между Молдова и България.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
483 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.08.26 | 00:47

1
На какъв език са разговаряли? Тя владее перфектно английски, а той - руски. Тя сега усилено учи френски език, но има проблем гълтането, защото много често се задавя.

Добави коментар

Водещи новини