Емил Димитров: Няма проблеми с водоснабдяването на Сливен, Ямбол и Елхово през тази година

  • 24 август 2020 17:47

  • 615
  • 1
Емил Димитров: Няма проблеми с водоснабдяването на Сливен, Ямбол и Елхово през тази година
© bulphoto (архив)

Проблеми с водоснабдяването на Сливен, Ямбол и Елхово през тази година няма, но не сме сигурни каква ще бъде зимата, с какви водни количества ще разполагаме догодина и затова отсега се налага да вземем редица мерки. Това заяви в Ямбол министърът на околната среда и водите Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и.

"Наблюдава се сериозно понижение на водата в сондажите в тези региони, което наложи да се отпуснат допълнителни количества вода от язовир "Копринка" към язовир "Жребчево", което да повиши нивото на река Тунджа. Необходимо е справедливо разпределение на водата от река Тунджа - по-голяма част от нея да остава в реката, а да не се отклонява за енергийни нужди към река Марица", допълни министър Димитров.

Емил Димитров с коментар за промените в Конституцията и за предстоящата водна криза у нас

Сега водата в язовир "Жребчево" е значително намаляла - при общ обем от 400 милиона кубични метра, налични са само 101 милиона кубични метра вода, а чистият му обем е 71 милиона кубични метра или 19.23 процента.

Министър Емил ДимитровЕмил ДимитровЕмил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и се срещна с областните управители на Ямбол и Сливен Димитър Иванов и Чавдар Божурски, с кмета на Ямбол Валентин Ревански и управителите на ВиК Ямбол и Сливен, за да обсъдят проблемите с водоснабдяването в двете области. С тази цел ще се проведе среща и между областните управители на Стара Загора, Сливен и Ямбол.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
615 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Проблем

2020.08.24 | 18:40

1
с водоснабдяването няма, Зоро! Има проблем с водата! Задава се страшна суша!

Добави коментар

Водещи новини