4,045 млн лева отиват за реконструкция на общинския път Катунци-Враня/Катунци-Златолист

  • 19 август 2020 13:25

  • 423
  • 1
 4,045 млн лева  отиват за реконструкция на общинския път Катунци-Враня/Катунци-Златолист
©

Изграждането на автомагистрала „Струма” допринесе изключително много за развитието на Югозападна България, създаде нови възможности за бизнеса и туризма.
Подобряването на прилежащата пътна инфраструктура обаче е също толкова важно.

Това заяви по време на днешното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов. Той проведе видеоконферентна връзка с останалите членове на кабинета. В Министерския съвет с него беше само финансовият министър Кирил Ананиев. Кадри от заседанието пък бяха пуснати във фейсбук профила на Борисов.

Затова днес осигурихме 4,045 милиона лева за реконструкция на общинския път Катунци-Враня/Катунци-Златолист, водещ към основни туристически обекти в община Сандански. Сред тях е село Златолист близо до защитената местност Мелнишки скални пирамиди и Пирин планина. Това е ключова дестинация с огромен потенциал за развитие на туризма в региона, заяви премеирът, заяви министър Ананиев.

Магията на един изчезващ свят (снимки)

Борисов отпусна пари и за пътищата: Нашата цел е по-бързо и по-безопасно пътуване на всеки българин

Днес гласувахме също подкрепа от 400 000 лева за основен ремонт на девическия манастир „Св. Петка“ в село Копривец, община Бяла. Манастирът е един от знаковите паметници на православната архитектура в Русенска епархия и всяка година се посещава от многобройни поклонници от страната и чужбина.

Последвайте канала на

Novini.bg
423 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
????

2020.08.19 | 14:42

1
А от тях, за НОЩНОТО ШКАФЧЕ, колко ОТИВАТ???????????????

Добави коментар

Водещи новини