Марияна Николова: Германия е приоритетен туристически пазар на България

  • 13 август 2020 20:13

  • 1375
  • 10
Марияна Николова: Германия е приоритетен туристически пазар на България
© Булфото (архив)

По повод предупрежденията на германските власти за пътуване до областите Благоевград, Добрич и Варна бих искала да Ви уверя, че всички необходими мерки срещу разпространението на COVID-19 са взети от здравните власти и Министерството на туризма. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в телефонен разговор с Томас Щефен, държавен секретар във Федералното министерство на здравеопазването на Германия.

В дистанционната среща участва и доц. д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор, съобщиха от пресцентъра на Министерството.

Тя подчерта, че Министерството на туризма е в постоянен контакт с Министерството на здравеопазването и според официалните данни по Българското Черноморие разпространението на коронавируса е ограничено.

"Отделни клъстерни случаи се отчитат в големи градове извън курортите. Във водещите ни курорти по Северното Черноморие – Златни пясъци, „Св. Константин и Елена“, Албена, няма заразени туристи", посочи министърът.

Марияна Николова: Германия е приоритетен туристически пазар и партньор на България

"Във всички хотели, ресторанти и други обекти както по Българското Черноморие, така и във вътрешността на страната, стриктно се спазват противоепидемичните мерки на Министерството на здравеопазването и препоръките на Световната здравна организация срещу разпространението на COVID-19", акцентира още тя. Вземат се и допълнителни мерки за осигуряване на „зелен коридор“ за отвеждане на гостите от летището до хотелите, както и за отпадане на съпътстващи екскурзии със събиране на повече хора.

Вицепремиерът изтъкна добрите икономически и приятелски отношения между двете държави. Германия е приоритетен туристически пазар и партньор на България.

Всяка година хиляди германските граждани избират страната ни за почивка и ваканция заради разнообразните и качествени услуги, каза още тя. Нещо повече - България остава сред държавите с най-малко заразени на Балканите, което я прави сигурна дестинация, а несъмнен принос за това имат навременните действия на българското правителство.

Българският министър на туризма изрази надежда, че германските власти ще преразгледат издадените „предупреждения за пътуване“ и ще можем да посрещнем всички германски туристи, планирали почивката си у нас.

Държавен секретар Щефен изтъкна, че Германия не иска да ограничава пътуванията, но те трябва да са сигурни. По думите му внимателно се следи епидемичната обстановка, а България е с нисък дял на заразените. Той пое ангажимент да предаде информацията от разговора до германското външно министерство, като обърне внимание на взетите допълнителни мерки от българска страна за защита на туристите.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1375 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2020.08.13 | 23:20

6
ооооо, женицата говори перфектно RNGLISH ------ никой не може да я разбере
Аз конкретната

2020.08.14 | 09:59

10
браво.....толкова елементарни душици вън....а къде отиде оня радетел"-Магарешки
а бе

2020.08.14 | 08:33

9
скрийте я тая,че ме плаши, или и пишете изявите без снимки, моля ви! Поне да беше умнна, ама къде ти. Претендирам. Не искам и от моите пари да и се плаща заплата. Вие прокудихте туристите с тия грозотии.

2020.08.14 | 06:09

8
1. ЦЯЛОСТЕН АНАЛИЗ НА ПРЕХОДА И ДЪЛГОСРОЧНИ ПРИСЪДИ ЗА ВИНОВНИЦИТЕ ОГРАБИЛИ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ПРЕЗ ПЕРИОДА 1990 – 2020 ГОДИНА. КОНФИСКАЦИЯ НА ПРИДОБИТОТО ОТ ТЯХ ИМУЩЕСТВО, НЕЗАВИСИМО ОТ МЕЖДУВРЕМЕННА ЕВЕНТУАЛНА ПРОДАЖБА ИЛИ ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА ДРУГО ЛИЦЕ. 2. БРОЙ НА ДЕПУТАТИТЕ – 120 ДУШИ. 3. ПРЕМАХВАНЕ НА ДЕПУТАТСКИЯ ИМУНИТЕТ И ВЪВЕЖДАНЕ НА МАНДАТНОСТ ЗА ДЕПУТАТСКИ МАНДАТ НЕ ПОВЕЧЕ ОТ ДВА МАНДАТА. 4. ПРОВЕЖДАНЕ НА ЛУСТРАЦИЯ НА ДЕПУТАТИТЕ И МИНИСТРИТЕ, ЗЕМАЛИ ТЕЗИ ПОСТОВЕ ОТ 1990 ГОДИНА ДОСЕГА. 5. РЯЗКО НАМАЛЯВАНЕ НА БРОЯ НА ВИСШИТЕ УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ, КОЕТО ДОВЕДЕ ДО КОРУПЦИЯ И ДЕВАЛВАЦИЯ НА ОБРАЗОВАНИЕТО. 6. ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ В ЦЯЛОСТ НА ДЪРЖАВНАТА ЗДРАВНА СИСТЕМА И ЗАБРАНА НА ЧАСТНАТА БОЛНИЧНА И ЛЕКАРСКА ПРАКТИКА, КОИТО ПРЕВЪРНАХА ГРАЖДАНИНА ОТ ПАЦИЕНТ В КЛИЕНТ ДА ПОЛЗВАТ БЮДЖЕТА НА НЗОК. РЕВИЗИЯ НА ИМОТНОТО СЪСТОЯНИЕ НА ДИРЕКТОРИ НА ДЪРЖАВНИ И ЧАСТНИ БОЛНИЦИ И КОНФИСКАЦИЯ НА ИМУЩЕСТВОТО ИМ. 7. РЯЗКО СНИЖАВАНЕ БРОЯ НА ДЪРЖАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ, ЧРЕЗ ЗАКРИВАНЕ И ОПТИМИЗИРАНЕ СЪСТАВА НА НЕНУЖНИ ДЪРЖАВНИ АГЕНЦИИ, ДИРЕКЦИИ И КОМИСИИ. 8. ПРЕМАХВАНЕ НА ПОНЯТИЕТО „БОРД НА ДИРЕКТОРИ” И ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ТЕХНИТЕ ЧЛЕНОВЕ. И това е само началото за връщане на държавата на нейния собственик – БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
Lisa

2020.08.14 | 02:28

7
Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexcris.Com

2020.08.13 | 23:19

5
Не ТЕ ЛИ Е СРАМ С ТОЗИ АНГЛИЙСКИ ЕЗИК??????
Thomas cook

2020.08.13 | 20:46

1
Лъже безсрамно, но не мога да разбера защо се надява , че немците ще й повярват. Знам много хотели с болни от ковид. Като в хотели като Аполо и Хелиос Спа на златните са голям процент. Никакви мерки не се спазват и контактни и болни си ходят на работа
На ТОМАС КОКА

2020.08.13 | 22:41

4
Какъв КОВИД ти е на теб у ПРАЗНАТА КРАТУНА ?Още вярваш на ИЗМАМАТА?
мола ви

2020.08.13 | 21:58

3
не слагайте снимка, че не мога да заспя
Анонимен

2020.08.13 | 21:09

2
Ангелкова е много по умна и много по по най, много интересно, защо ПКП, а Ангелкова, явно не се е отчела на бобко. Луди за вързване сте горе. Според вас горе, дай да върнем цвък

Добави коментар

Водещи новини