Марияна Николова: Необходима е кампания за популяризиране на историческото ни наследство по Черноморието

Необходима е кампания за популяризиране на историческото ни наследство, което се намира по Черноморието. Това каза вицепремиерът и министър на туризма Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и по време на обиколката си в региона на Поморие.

Тя разгледа Тракийска култова сграда Хероон от Римската епоха - 2-4 в. от н.е. Сградата е разположена под могилен насип в местността „Палеокастро“ в некропола на римския град Анхиало на няколко километра от Поморие.

Планът на гробницата – камера, коридор и помещения фланкиращи входа – е характерен за култовата архитектура в Тракия от предримската епоха.

Министър Николова бе придружена от кмета на Поморие г-н Иван Алексиев. На обекта предстои да му бъде направена консервация и благоустройство на околното пространство, както и паркоместа за по-лесен достъп на посетителите.

Двамата уточниха, че ще бъде направено и подновяване на туристическия информационен център в Поморие с логото на Министерството на туризма, който да дава повече информация на туристите, които се интересуват от този вид туризъм.

Последните тенденции са да бъдат съчетавани почивка и ваканция с посещения на културно-исторически забележителности и винени дестинации.

В непосредствена близост до гробницата се намират и няколко изби, които привличат вниманието на гостите.

Вицепремиерът посети една от винарните и поясни, че развитието на винения туризъм е от изключително значение за района, тъй като това би добавило стойност към туристическия продукт, както и да разшири крилата на летния сезон.

Коментари

 1. 2020.08.08 | 14:10
  Разбирай, искаме нови десетки милиони да усвоим с нулев резултат.
  1. 2020.08.09 | 06:12
   Аз съм министър от скоро и като гледам не за дълго. Трябва да закърпя личните си финанси за напред. Лого 1 милион, клипче 3 милиона, сайтче 5 милиона хайде сега нещо и за мен да има.
 2. 2020.08.08 | 19:02
  Сезона приключва. Тази е по-зле от Ангелкова.
 3. 2020.08.08 | 16:26
  Всиччко вече е казано, историческото наследство е БЕТОНЪТ по Черноморието. Чудят се какви глупости да измислят. Да, има историческо наследство, но никой не се интересува от него в собствената ни държавица, защото самите УПРАВЛЯВАЩИ хабер си нямат що е туй.
 4. 2020.08.08 | 16:21
  тия гербави тъпо потки постоянно откриват топлата вода и ръсят бисери. и тая и предната
 5. 2020.08.08 | 14:56
  Много точно,от това има нужда.Достатъчно исторически обекти имаме за да се посещават от туристите ,яхтения туризъм също трябва да се развие както е у съседите .Не случайно няма струпване по плажовете им защото се предлагат достатъчно други атракции за туристите,Един ден съм на яхта,друг ден съм на сафари или разглеждам забележителности..това е ключът
 6. 2020.08.08 | 14:26
  Тази може да прави кампания само за кавали
 7. 2020.08.08 | 14:11
  Бях там преди седмица, входа от ръждиви зелено боядисани врати е невзрачен и на идване от Бургас го подминах. На колелото преди Поморие завъртях и се върнах. Има стара стрелка и трябва да се внимава за да не се подмине пак. Пътят от 300 м до обекта е като е като при Алепу в Сирия, бомбандиран от джихадисти. Спира се на затревена площ до лозя. Ако човека дето събира такса не ви разкаже нещо, няма да разберете абсолютно нищо. Последно е реставрирано по живково време.
 8. 2020.08.08 | 13:52
  Компаньонката ще води кампания. Я да го каже тове на английски!
 9. 2020.08.08 | 13:35
  По чуждите телевизии редовно вървят реклами за различни дестинации само за българското Черноморието няма . Там вие проблема същото е със българските хранителни стоки щом сте оставили по света да казват че грътското кисело мляко било наи добро смятаите за какво говорим за вина също в чужбина вина от цял свят Австралия Чили Австрия ЮАР и откъдели не още само български вина няма
 10. 2020.08.08 | 12:48
  Компаньонката на бияча на възрастни хора къв туризъм кви пет лева кво ще гледат бетон и фекални води?
 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет