Кметове настояват за финансова подкрепа и за общините

Кметове от страната настояват правителството да окаже финансова подкрепа и на общините, тъй като те също търпят загуби от Covid-кризата, предаде БНР.

За първото тримесечие приходите от местните данъци и такси са паднали с 8 процента, а прогнозите за второто тримесечие са още по-тревожни, каза кметът на Пазарджик Тодор Попов.

„На практика нивото на публичните услуги ще се влоши. Със сигурност всички общини търпят загуби. На практика местните им приходи са снижени с цифра, която те не могат да си позволят да компенсират по друг начин. Надявам се да има някакво решение по отношение на общините и то най-вече по отношение на капиталови разходи и пътна инфраструктура“, подчерта Тодор Попов.

Коментари

  1. 2020.08.08 | 13:13
    Ами кметовете ако съкратят 50 % от назначените "калинки" ще си оправят бюджета,не може да искаш помощ от държавата,а да държиш служители на измислени длъжности само защото са ви верни и са били до вас в предизборната кампания.Време е да се осъзнаете,че народа не е длъжен да ви осигурява охолния живот с държавни заплати
  2. 2020.08.08 | 11:04
    Абе стига с тази истерия,стига с тази унищожителна простотия Няма такива вируси Всичко е измислено за да се постави световната ИКОНОМИКА на колене!! Най главният виновник за истерията подпалила планетата не е Китай а Сащ-Фащ.... В България се предлагат пари на хора да ги пишат болни от корона вируса!!! Дават се пари на лекари,на джипита да вписват в смъртните актове на хората,че са починали от вируса..... Аман вече от заблудени овчици които вярват в подобен идиотизъм!!! И само да попитам на финал,до кога ще продължи тази простотия безподобна?? Може би седмица,две,месец,шест месеца или още поне Година??
  3. 2020.08.08 | 09:56
    оправяйте се сами.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет