Вицепремиерът Марияна Николова се срещна с бизнеса в Поморие

  • 07 август 2020 14:07

  • 523
  • 3
Вицепремиерът Марияна Николова се срещна с бизнеса в Поморие
©

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна НиколоваМарияна НиколоваМарияна Николова е родена на 16 септември 1975 г. Завършила е „Публична администрация и се срещна с представителите на бизнеса в Поморие. В събитието участваха кметът на Поморие г-н Иван Алексиев и областният управител на Бургас г-н Вълчо Чолаков.

В рамките на дискусията браншът представи пред министъра своите проблеми, притеснения и идеи. Те поискаха облекчаване на процедурите за категоризация и прекатегоризация, както и повече реклама на България. По техни данни сезонът е добър, предвид пандемията от COVID-19. Спадът е с 30%, но се надяват месец август да компенсира отчетените загуби до момента. Отделно настояха и за фокусиране на Министерство на туризма върху нишовите видове туризъм, които да разширят крилата на сезона и спомогнат за превръщането на страната ни в четирисезонна дестинация.

Присъстващите уточниха, че Поморие има изключителен потенциал за развитие на винения и баленео туризма, което би допринесло за стимулиране на пътуванията до морския град извън летните месеци.
„Вярвам, че съвместната ни дейност и конструктивен диалог ще продължат и занапред, за да преодолеем заедно трудностите на това необикновено лято и да гледаме напред към сезон 2021“, съобщи министър Николова.
Тя апелира бизнесът да се бори за всеки един турист, тъй като заради пандемията от COVID-19 спадът при посещенията на чужденци е 65%. Прогнозите ни сочат, че ще има значителен брой туристически пътувания на българи в страната, особено през август, изрази надежди вицепремиерът.

Тя представи и идеята за обновяване и дигитализиране на Туристическия информационен център (ТИЦ) в Бургас, по примера на София и Пловдив, който да бъде брандиран с логото на Министерството на туризма и да спомага за популяризиране на градския и шопинг туризма в града и региона.
По време на дискусията вицепремиерът разясни свършеното до момента и подетите от Министерството на туризма бъдещи инициативи.

Последвайте канала на

Novini.bg
523 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
срещи горещи

2020.08.07 | 15:33

3
с вашите хора от бизнеса
Българин

2020.08.07 | 15:12

2
Бла.. Бла.. Блааа! Това е районът на Винкела, а Марияна му е дясната ръка и бивша любовница! Кметът Алексиев е политически хемелеон и тотален крадец и сега му е за последно!!! Местните поморийски селяни гледат умно и реагират като мазохисти... колкото повече ги дерат, толкова им е по-хубаво!!! Нищо, че в "материята им" има и гръцка жилка???
баце

2020.08.07 | 14:28

1
И кво

Добави коментар

Водещи новини