Правителството освободи почетния ни консул в Йокохама

Министерският съвет прие решение за освобождаване на японския гражданин Хисаши Накаяма от функциите на почетен консул на Република България в Япония със седалище в гр. Йокохама и за закриване на ръководеното от него консулство, съобщи пресслужбата на кабинета.

Хисаши Накаяма помолил да бъде освободен от длъжността почетен консул на Република България в Япония заради 82-годишната си възраст, която не му позволява да изпълнява пълноценно функциите и задълженията си, уточняват от МС.

България ще има свое почетно консулство на тропически остров

През изминалия 16-годишен период Накаяма, първоначално като президент на японската корпорация "Мейджи", а впоследствие като почетен съветник в корпорацията, изпълнява отговорно функциите на почетен консул и значително допринася за развитието на отношенията между България и Япония във всички области.

През октомври 2001 г. Накаяма е награден с орден "Мадарски конник" - първа степен, за изключителния му принос към развитието и задълбочаването на българско- японското културно и икономическо сътрудничество, се посочва в съобщението.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет