Община Свищов ограничи количеството на депонирани битови отпадъци

Община Свищов е сред общините изпълнили и двете си цели за ограничаване на количеството депонирани биоразградими битови отпадъци за 2018 година, съобщиха от пресцентъра на общината.
Изпълнението на целите по Закона за управление на отпадъците ще освободи община Свищов от пълното плащане на отчисленията през съответната година.


За първи път Изпълнителната агенция по околна среда е представила информация за общините, които са изпълнили или неизпълнили целите на закона за ограничаване на количеството депонирани биоразградими битови отпадъци, включващи хартия и картон, метал, пластмаса и стъкло от домакинствата и подобни отпадъци от други източници (битови отпадъци) - най-малко 50 на сто от общото им тегло.

За календарната 2018 година община Свищов е постигнала 62 процента степен на рециклиране. Втората цел, посочена в закона, според която най-късно до 31 декември 2020 г., общините трябва да постигнат ограничаване на количеството депонирани биоразградими битови отпадъци до 35 на сто от общото им количество, образувани в Република България през 1995 г., общината е заявила, че може да рециклира 86 процента от биоразградимия отпадък.
 

Коментари

  1. 2020.08.03 | 17:06
    Да ги изнесе в Италия
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет