Новите министри ще участват в парламентарния контрол

  • 31 юли 2020 07:16

  • 377
  • 4
Новите министри ще участват в парламентарния контрол
© Булфото, архив

Двама от новоизбраните министри – на здравеопазването и на МВР – ще участват в петъчния парламентарен контрол. Това стана ясно от програмата на Народното събрание.

Депутатите питат новия здравен министър д-р Костадин Ангелков относно политиката на правителството за намаляване на задълженията на държавните и общинските болници.

Той ще отговаря на въпрос и за наличие на заболели и/или заразоносители с Covid-19 от Център за спешна медицинска помощ гр. Русе към 08.07.2020 г. и мерки, предприемани от Министерството на здравеопазването и РЗИ - гр. Русе за своевременно изследване на персонала.

Томислав Дончев: Правим каквото трябва и позицията ни е, че няма нужда от оставки

Вътрешният министър Христо Терзийски ще изнесе данни относно критерии и брой служители на Министерство на вътрешните работи, които имат право да ползват туристически ваучер за почивка на море в България.

Участие в петъчния парламентарен контрол трябва да вземе и социалният министър Деница Сачева. Към нея има въпрос относно проблема на хиляди хора (около 5 хиляди) с увреждания, които няма да получат пенсиите си в нормален (пълен) размер за месец юли.

Красимир Вълчев, Петя Аврамова и Емил Димитров също ще докладват на депутатите за актуални проблеми в своите сектори.

Вицепремиерът Томислав Дончев няма да присъства на контрола. Заради отпуск ще отсъства и спортният министър Красен Кралев.

Последвайте канала на

Novini.bg
377 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Къв парламент,кви 5 лева...

2020.07.31 | 07:39

4
Що за парламент е това,на който Председател е една-...,,Проста К-ска...п...ка"...?!Моля за извинение-това не са думи на някой друг,а на самият Министър-Председател на РБ...!При това думи доказани от две независими американски лаборатории...!Самата Караянчева,ако има малко женско достойнство би трябвало сама да се оттегли,а не глупаво да раболепничи на Борисов,като удавник за сламка...
????

2020.07.31 | 07:31

3
КОГА и КАК тези "нови министри" направиха РЕВИЗИЯ на "министерствата" си?! Запознахали се ТЕ, с ПЪЛНАТА МОМЕНТА КАРТИНА на обстановката ТАМ?! ПИСМЕННО или УСТНО ще СЪОБЩЯТ на НАРОДА това, или ще изчакат СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО?!?!?!
Бат САЛИ

2020.07.31 | 07:27

2
Всички в ЗАНДАНА и Белене. Няма нови няма стари
ШАЙКАТА ВЪН !

2020.07.31 | 07:21

1
БОСТАНА ЩЕ ГО ИЗОРЕМ – ТИКВИТЕ ЩЕ ГИ ........... Е Б Е М

Добави коментар

Водещи новини