Султанка Петрова: Въпреки трудностите социалните предприятия трябва да останат жизнени

  • 24 юли 2020 08:51

  • 440
  • 1
Султанка Петрова: Въпреки трудностите социалните предприятия трябва да останат жизнени
© Султанка Петова, фейсбук

Извънредната обстановка се oказа възможност за редица социални предприятия и субекти на социалната икономика да проявят гъвкавост, иновативност и социална чувствителност. През последните месеци станахме свидетели на много социално отговорни инициативи, на създадени нови партньорства между социални предприятия, неправителствения сектор и конвенционалния бизнес. Това каза заместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова на откриването на онлайн форума „Социалните иновации и потенциалът на социалната икономика за възстановяване от кризата с COVID – 19“.

Петрова посочи, че социалната и солидарна икономика е нова политика с огромен потенциал, от която България има нужда.

В изказването си заместник-министърът определи социалните предприятия като нов добър бизнес модел и се спря на възможностите за наемане на хора от уязвими групи и създаването на нови работни места. Тя акцентира и на приноса на социалните предприятия към постигането на различни социални и екологични цели.

„Въпреки трудностите, пред които сме изправени, социалните предприятия трябва да останат жизнени и да продължат да създават заетост“, каза Султанка Петрова и допълни, че пандемията е припомнила на всички, че трябва да бъдем отговорни към околната среда, чистотата на природата, изменението на климата, а това изисква фундаментална и структурна промяна.

Последвайте канала на

Novini.bg
440 1

Коментари 1

Добави коментар
Ама

2020.07.24 | 10:36

1
На всички работата им отлична,но народа беден и мизерства!Някакъв феномен !!!

Добави коментар

Водещи новини