Депутатите обсъждат промените в кабинета

  • 24 юли 2020 06:51

  • 867
  • 4
Депутатите обсъждат промените в кабинета
© Булфото, архив

Парламентът ще гласува предложението за промяна състава на правителството. Очаква се точката да бъде внесена като извънредна в дневния ред на депутатите. 

Премиерът Бойко Борисов и коалиционните му партньори Красимир Каракачанов и Валери Симеонов обсъдиха политическата криза и в крайна сметка предложиха пет рокади в кабинета. Освобождава се Владислав Горанов от поста финансов министър и на негово място идва досегашният здравен министър Кирил Ананиев. На горещия стол в здравеопазването пък сяда шефът на "Александровска болница" проф. д-р Костадин Ангелов.

Предварително обявената преди дни оставка на икономическия министър Емил Караниколов също е факт. Кабинетът предлага титуляр на поста да стане досегашният му заместник Лъчезар Борисов, който има дълъг административен опит. 

Членове на ГЕРБ с послание "Аз вярвам на Бойко Борисов" във фейсбук

Още една оставка, която бе заявена по-рано през месеца е тази на вътрешния министър Младен Маринов. Заради напрежението между полицаи и протестиращи още първия ден от началото на демонстрациите и заради провала в овладяването на ситуацията в парк "Росене" Маринов ще се раздели с поста си. Кормилото на МВР ще поеме директорът на ГД "Националната полиция" комисар Христо Терзийски.

Изключително трудно започна годината и за министъра на туризма Николина Ангелкова, която трябваше да се справя с последиците от коронавируса и трудностите за съживяване на сектора. Нейната оставка не беше аргументирана от премиера Бойко Борисов, но от бранша заявиха неотдавна недоволството си от нейните действия и липсите на адекватни политики за туризма. Туризмът ще бъде ръководен от досегашния вицепремиер по демографията Марияна Николова.

Има министри, които могат да се върнат като депутати в парламента от ПГ на ГЕРБ. Предстои да се види дали те ще се съгласят на тази опция. Междувременно правителството обещава нови социално-икономически мерки и подготовка за правилното усвояване на средствата, които бяха разпределени за България от Брюксел. По-строг контрол също ще има. 

Последвайте канала на

Novini.bg
867 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
НЕКА ДА КАЖЕМ НЕЩО НА ПОЗИТАНСКИТЕ ТРОЛОВЕ

2020.07.24 | 08:37

4
шир БЕТА - РАДЕЕЕФ , НЯМА ПРАВО ДА СЕ КРИЕ ВЪТРЕ В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО ДО 20 :00 ЧАСА И ДА ГЛЕДА ПРЕЗ ПЕРДЕТО ДАЛИ И КОЛКО СА ХОРАТА ПРЕД ВРАТАТА . ВЧЕРА РАДЕЕЕФ ВИДЯ ,ЧЕ СА ПО МАЛКО ОТ 200 ДУШИ СА ОТВЪН СЪС СЕМКИ И БОНБОНКИ И ЧОПЛЯТ И ЗАМЪРСЯВАТ ДОРИ ПРЕД ВРАТАТА МУ И РЕШИ ДА НАСЪСКА РАДИКАЛНО ЛУМПЕНИТЕ .

2020.07.24 | 08:31

3
Последен шанс за протестиращите е днес за да накарат управляващата банда да си подаде оставката, затова ако и днес протестите остават като нощен фестивал, то тогава са обречени щото управляващите си Работят спокойно и ще продготвят поредното фалшивициране на изборите! Има информация от достоверен източник че Фандъкова е загубила изборите, но намериха начин да и помогнат.
ужас

2020.07.24 | 07:25

2
Стар продънен Москвич подлежи ли на ремонт.
????

2020.07.24 | 07:15

1
КОИ "депутати"? КОЙ "кабинет"?

Добави коментар

Водещи новини