Любомир Стефанов: Протестът едва ли ще може да произведе партия

  • 21 юли 2020 13:30

  • 745
  • 2
Любомир Стефанов: Протестът едва ли ще може да произведе партия
© Фейсбук

На мен и на много мои колеги отдавна ни прави впечатление опростачения тон на, не бих го нарекъл даже общуване, а замеряне с квалификации. А това в политическата комуникация е символ за липса на съдържание – когато няма какво да кажеш прибягваш до епитети от всякакъв род – в случая доста неприятен, персонален, който свидетелства за липса на политическа култура и за липса на политически идея, заяви пред БНР политологът Любомир Стефанов в коментар за изказа и реториката на депутатите.

По повод очаквания ремонт на кабинета той посочи, че въпросът е дали обаче гражданите ще получат оставка на целия кабинет – това, към което се стремят: "Демокрацията като състезание на идеи и концепции минава през политически представителство, засега организирано около политически формации, наричани партии. Ако протестиращите успеят да произведат такъв проект догодина той би имал успех със сигурност, ако бъде припознат и напълнен със съдържание. То това е проблемът – другият вариант е протестиращите да потърсят от сега съществуващите политически субекти свой представител или да се обединят около някой в коалиция", отбеляза политологът.

Продължава протестът пред сградата на Народното събрание

И допълни, че е скептичен към възможността протестиращите да могат да произведат партия, тъй като те са от целия политически спектър, а и доста често исканията им са противоречиви.

Последвайте канала на

Novini.bg
745 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ЕК и ЕП

2020.07.21 | 13:51

2
Българският народ брагодари само не отпускайте парите преди да изтече мандата на Властелинът на ЧЕКМЕДЖЕТАТА, че нищо пак няма да разбереме от помощта Ви
познаващ добре червената СГАН

2020.07.21 | 13:50

1
Протестът може да произвежда само л.айна, редки, смърдящи, гнусни лайна от нужниците на БСП на Спосрано 20 и Дондуков 2!

Добави коментар

Водещи новини