Ананиев: Ще дойде момент да се седне на масата с протестиращите

  • 21 юли 2020 11:28

  • 1037
  • 3
© Novini.bg

Очаквам правителството да си изкара мандата. До края на годината държавата я очакват изключително важни неща и при наличие на служебен кабинет не могат да се свършат. Става въпрос за бюджета на държавата, данъчните закони, всички справедливи социални мерки и се поставят от протестиращите. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на влизане в парламента, където ще бъде гласуван петият вот на недоверие срещу кабинета "Борисов 3", на тема корупция, предаде репортер на Novini.bg.

Попитан има ли вероятност да бъде сменен при евентуален ремонт на кабинета, Ананиев заяви: "Всичко е възможно. Не е важно кой министър ще сменят, въпросът е да има екип, способен да завърши поетите от правителството ангажименти".

Гласуват вота на недоверие, протест и днес пред парламента

В отговор на въпрос дали този екип може да спечели доверието на протестиращите, здравният министър посочи: "Мисля, че с програмата, която ще уточнят партньорите в коалицията, ще се набележат най-важните мерки, в това число и социалните, които се постявят от протестиращите".

Попитан кои са протестиращите на площада, Кирил Ананиев заяви: "Няма изявено искане от протестиращите за мерките, но смятам, че ще дойде момент, в който ще се седне на масата и ще се обсъди кое е най-важното за държавата и за хората до края на годината. До този момент те не са пожелали да севднем на масата – ако го пожелаят, разбира се, че ще седнем".

Последвайте канала на

Novini.bg
1037 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
тоя

2020.07.21 | 11:43

1
тоя с правата или с кривата лопата да го тепаме???
мииии

2020.07.21 | 11:53

3
бухай с кривият си грездии червенко!!!!!

2020.07.21 | 11:44

2
Да ще дойде,когато върнете милиярдите заграбени.

Добави коментар

Водещи новини