Областният управител на Плевен върна за ново обсъждане седем решения на Общинския съвет в града

  • 20 юли 2020 16:50

  • 529
  • 1
Областният управител на Плевен върна за ново обсъждане седем решения на Общинския съвет в града
© Фейсбук

Областният управител Мирослав Петров върна за ново обсъждане седем решения на Общинския съвет /ОбС/ в Плевен, съобщи пресцентърът на съвета.

Решенията са взети на 25 юни т.г. и се отнасят за отдаване под наем на части от имоти, които са частна общинска собственост, представляващи терени за поставяне на така наречените преместваеми съоръжения - павилиони за търговска и обслужваща дейност. На заседанието с гласовете на всички присъствали съветници е прието терените да бъдат отдадени за срок от 5 години чрез публично оповестен конкурс с тайно наддаване.

Започна ремонта на пътя село Гулянци - Долна Митрополия

Областният управител връща за ново разглеждане решенията като посочва, че същите са незаконосъобразни и възразява срещу записаното в тях изискване кандидатите "да не са неизправна страна по договори, сключени с Община Плевен".

Според областния управител, ОбС е въвел и допълнителни тежести и ограничения, свързани с участието на лицата в конкурсите. Той е посочил още, че заложеният критерий "размер на инвестицията за облагородяване на имота и поддържане на прилежащия терен", която има 40 на сто тежест при оценката в конкурса, би могъл да създаде проблеми при неговото прилагане и препоръчва прецизиране.

Съгласно законовата процедура, ОбС в Плевен може да отмени, да измени или да приеме повторно върнатите актове, се посочва в съобщението.

Последвайте канала на

Novini.bg
529 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ядосан

2020.07.20 | 17:09

1
Този докога ще пречи на Плевен? Бойко, няма ли да отидеш най-накрая в Плевен и да изриташ този, за да има най-накрая ГЕРБ победа и там?

Добави коментар

Водещи новини